Apurgo vokser og åpner nye avdelinger

 
Apurgo vokser og åpner nye avdelingerFra venstre: Lise Marie Nergaard, DV sjef Bjørn Vidar Enga og Teknisk Rådgiver Arild Sjøtrø
Apurgo AS fra Trondheim brukte koronaåret 2020 godt: omsetningen økte med 30 prosent. Nå ekspanderer teknologibedriften og ansetter flere nye medarbeidere.

Det var slett ikke gitt at det skulle gå slik da Norge ble stengt ned i mars 2020. Apurgos omsetning sank med over 50 prosent. Men da kastet bedriften seg rundt og lanserte nye produkter og tjenester som var tilpasset situasjonen i markedet.

Kjernekompetanse
I 2020 gikk de inn i nye markeder. Apurgo begynte blant annet å tilby løsninger for skip og offshore, samt Covid-19 desinfeksjon for ulike typer bygg. I nedstengningsperioden sto mange bygg tomme, og det medførte at bakterier, noen av dem sykdomsfremkallende andre i verste fall dødelige, fikk gode vilkår for vekst i rørsystemene. Og det er nettopp dette som er Apurgos kjernekompetanse: å forebygge og bekjempe den helsefarlige Legionella-bakterien.

Nye løsninger
Da Norge åpnet opp igjen, fikk Apurgo mye å gjøre. Selskapet lanserte også nye tilbud i markedet, blant annet en pumpeløsning for kjemisk desinfeksjon av sanitæranlegg når byggene skulle åpne igjen.

— Vi investerte i nye løsninger, samtidig som vi videreutviklet den porteføljen av produkter og tjenester som vi allerede hadde. Dyktige og lojale medarbeidere har vært essensielt for veksten i 2020, sier daglig leder i Apurgo Lise Marie Nergaard, i en pressemelding.

Åpner nye avdelinger
Apurgo snudde krise til 30 prosent omsetningsvekst, og for andre år på rad ble selskapet kåret til gasellebedrift i Dagens Næringsliv. Fra 2016 til 2019 har selskapets omsetning økt med 209 prosent, fra 3,95 til 12,21 millioner kroner. I 2020 rundet Apurgo 15 millioner kroner i omsetning.

Nå vil Apurgo ekspandere. I 2021 skal selskapet åpne nye avdelinger; én på Vestlandet, og to på Østlandet.

— I 2021 har vi som mål å omsette for 20 millioner kroner, og innen fem år er vi nok 30 – 40 ansatte, kanskje flere, sier Lise Marie Nergaard.

Fakta om Apurgo

  • APURGO AS ble grunnlagt i 2009, basert på innovativ teknologi fra NTNU og SINTEF.
  • Apurgo tilbyr teknologi og tjenester som forebygger og behandler bakterievekst og Legionella i vann.
  • Apurgos teknologi muliggjør også energibesparing.
  • Apurgo har hovedkontor i Trondheim, og har 10 ansatte pr. februar 2021.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår