- Det er her vi må være

 
- Det er her vi må væreInnbydende servanter på den store standen til japanske Toto. Daglig leder i Norsk Rørallianse AS, Line Ekroll Dyb, og prosjekt- og innkjøpssjef Inger Blesvik Gandrud lot seg imponere. Foto: Odd Borgestrand
ISH 2019: Selv om norsk VVS-bransje i liten grad er synlig under årets ISH, er det likevel til Frankfurt bransjefolk reiser for å holde seg oppdatert om trender og innovasjoner. Blant et forventet antall besøkende på 200.000 fanger vi opp en rekke norske representanter.

Av Odd Borgestrand
Frankfurt

- Her møter vi mange av våre leverandører og dessuten er det svært så inspirerende å gå rundt og se på den allsidigheten VVS-markedet har å tilby. Her skjer det en enorm teknologisk utvikling, og for oss er det viktig å holde oss oppdatert på dette. Det sier daglig leder i Norsk Rørallianse AS, Line Ekroll Dyb, som sammen med prosjekt- og innkjøpssjef Inger Blesvik Gandrud leder en delegasjon på 12 fra røralliansen. Her er faktisk 10 av alliansens 11 eiere med på studieturen.

Norsk VVS en liten parentes
Årets ISH, i Frankfurt fyller 14 store haller, der halvparten er i to eller tre etasjer. Totalt 275.000 kvadratmeter fylt opp med 2532 utstillere. Det er da man skjønner at norske messer blir en liten parentes i den store VVS-verden.
- Første gangen jeg var her, for fire år siden, fikk jeg en sterk følelse av at norsk VVS bare følger etter de internasjonale trendene. Jeg skal innrømme at jeg egentlig blir litt «satt ut» av alle de inntrykkene vi blir oversvømmet med. Her er det så mye innovasjon og design å forholde seg til at vi må sortere inntrykkene, sier Line Ekroll Dyb.
Vi møtte delegasjonen på den enorme Toto-standen, hvor representanter fra Korsbakken presenterte noen av de mange nyhetene fra denne japanske storprodusenten.
Line Ekroll Dyb og Inger Blesvik Gandrud la spesielt merke til skifte i farger på baderoms interiør. De siste årene har det vært mye av mørke farger, men nå er det svingt over til det lyse. Tre-materialene er også på vei inn igjen, og det åpner for mange spennende løsninger, menter de.

Dekker hele spekteret
De fleste aktørene i Norsk Rørallianse dekker hele VVS-spekteret, men 80 prosent av innkjøpene til alliansen er tekniske løsninger. Delegasjonen har derfor satt av en dag til å møte representanter fra «den synlige delen» og en dag for tekniske installasjoner.
- Vi ser jo at det er alt for liten tid. Her burde vi vært hele uka, men da må vi prioritere de leverandørene vi har avtaler med, sier de to til VVS aktuelt før de haster videre til neste leverandør-møte.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår