- Formidabel lagånd i en krevende tid

 
- Formidabel lagånd i en krevende tidBildet: Daglig leder i NRA Øst, Kenneth Høye er stolt over den lagånden som medarbeiderne i selskapet viser i krevende tider for bransjen. Her ved Felleskjøpets nye lager på Gardermoen. (Foto: NRA)
- Hverdagen kan beskrives som prosjektgjennomføring med smittevern, samhold og en formidabel lagånd i en krevende tid. Det bekrefter administrerende direktør i Norsk Rørallianse, Line Ekroll Dyb og daglig leder i NRA Øst, Kenneth Høye.

Av Odd Borgestrand

- Smittevern har endret fokus i hverdagen vår og blitt en viktig del av prosjektgjennomføringen. Vi skal ikke legge skjul på at det har vært krevende å holde alle tidsfrister, selv om vi står på så godt vi kan, sier Høye til VVS aktuelt.

Det aller ferskeste eksempelet er 10 dagers nedstengning av byggeplassen på Heradsbygda omsorgssenter på Hønefoss etter at det ble påvist koronasmitte på prosjektet. Betonmast er hovedentreprenør på dette prosjektet, men NRA Øst har seks rørleggere i arbeid her.

- På noen timers varsel må disse seks medarbeiderne i karantene sammen med 117 andre medarbeidere ved senteret, og det passer selvfølgelig aldri. Her var vi helt i sluttfasen og har jobbet på spreng for å nå gjeldende frister. Nå må vi leve med usikkerhet de neste ukene. Dersom nedstengningen fortsetter etter at våre rørleggeres karantenetid er over kommer vi i en situasjon der vi må omplassere medarbeidere til prosjekter som allerede har den rette bemanningen, forteller Høye.

Usikkerhet fra dag til dag

Til tross for usikkerhet fra dag til dag har produksjonen på byggeplassene gått tilnærmet normalt siden pandemien slo ut i mars i fjor.
- Hos oss har vi tatt smitteverntiltakene på høyeste alvor hos alle medarbeidere rundt om i prosjektene, noe som har bidratt til å hindre store forstyrrelser i produksjonsleddet, sier Kenneth Høye. 
Alle i NRA benytter BNLs smittevernveileder, som er et glimrende verktøy, sier han.
- Våre medarbeidere er imidlertid ofte en liten del av et byggeprosjekt med mange andre aktører fra andre selskaper. Vi kan derfor aldri være hundre prosent sikre på å unngå smitte, men vi vet at våre medarbeidere tar sine forholdsregler hver eneste dag.
Høye er tydelig på at ledelsen i selskapet har et stort ansvar i å sikre at alle medarbeidere har det bra i en utfordrende tid. Mye alenetid kan bidra negativt i arbeidshverdagen.
- Samhold og lagånd må opprettholdes slik at alle føler seg sett og hørt. At vi i ledelsen er synlig ute i prosjektene var viktig før, men er blitt enda viktigere nå, sier Kenneth Høye. 

Flere store prosjekter på gang

Norsk Rørallianse er stolte av å tilhøre en næring som har klart å holde hjulene i gang og produsert tilnærmet normalt gjennom hele dette krevende året. Blant de større prosjektene i NRA Øst er sanitær- og varmeanlegg ved Felleskjøpets nye hovedlager på Gardermoen. Det er Thon Eiendom som står som byggherre for lagerbygget på hele 23.000 kvadratmeter, og Veidekke er hovedentreprenør.
Et annet stort og spennende prosjekt er Fetsund Stasjonsby, hvor det bygges 95 leiligheter med næringslokaler i deler av første etasje. NRA Øst utfører arbeidene som omhandler sanitær, varme og sprinkler, og hvor første byggetrinn etter planen skal overleveres i april.

Må løse utfordringene

Det er ikke blitt enklere etter at myndighetene valgte å stenge grensene.
- Selv om alle våre 30 ansatte i NRA Øst er bosatt i Norge har vi fra tid til annen behov for innleid arbeidskraft i enkelte prosjekter. Det er mange dyktige rørleggere med utenlandsk bakgrunn som kan hjelpe oss når oppdragsmengden er større enn vi selv klarer å håndtere.  I vår bransje er vi vant til å løse utfordringer, og det skal vi fortsette med, lover Line Ekroll Dyb og Kenneth Høye.

Administrerende direktør i NRA, Line Ekroll Dyb, slår fast at utsiktene for 2021 er meget god for samtlige av de 10 eierselskapene i NRA.

- Med «all time high» ordrereserve og godt innarbeidet smittevernsrutiner rundt om i landet, ser vi tross alt lyst på 2021, sier hun avslutningsvis.

NRA Øst er en av eierne i Norsk Rørallianse (NRA) som er et samarbeid mellom 10 regionale rørentreprenører / tekniske entreprenører i Norge og har en total omsetning på godt over 3,5 milliarder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår