Laveste konkurstall siden 2012

 
Laveste konkurstall siden 2012Illustrasjonsbilde: Getty Images
I juni gikk 354 bedrifter konkurs, og 254 ble tvangsavviklet av myndighetene. Det er en samlet nedgang på hele 20,1 prosent fra juni i fjor, og de laveste konkurstallene for juni siden 2012.

Samlet gikk 608 bedrifter overende i juni.

– Vi har sett nedgang i konkurser i mars, april, mai og juni. Hittil i år ligger konkurser og tvangsavviklinger samlet 8,8 prosent under fjoråret. – Både vi og andre eksperter har forventet en stor økning på grunn av korona-krisen, men hittil ser det jo bedre ut enn på lenge. Det fremstår ganske klart at regjeringens pakker med kreditter og støtte til faste kostnader har hatt ønsket effekt, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode, i en pressemelding. – Men vi tror fortsatt det vil komme en økning i konkurser over sommeren, legger han til.

Det er bransjen Hotell/restaurant som har hatt den største økningen i konkurser hittil i år. Først med nedstenging, og så med begrensninger på antall gjester, har denne bransjen fått oppleve tøffe tak under korona-krisen. 17,4 prosent flere har gått overende enn i første halvår 2019. 

– Med nedgang på 8,8 på prosent for næringslivet totalt sett ser det ut til at hotell og restaurant bærer den største belastningen av korona-krisen, forklarer Ruud.

I Bygg og Anlegg, som er den bransjen med flest konkurser, har det vært en nedgang på hele 24,5 prosent i årets seks første måneder. Detaljhandel, som også har vært rammet av korona-krisen, har en nedgang på 12,3 prosent. Videre har Lagring og Transport, som er nært knyttet til detaljhandel, en nedgang på hele 30,6 prosent hittil i år.

De fleste fylker har nedgang i konkurser i første halvår, bortsett fra Oslo med en økning på 3,6 prosent, Vestfold/Telemark med 5,8 prosent og Trom/Finnmark med hele 22,7 prosent økning. Viken kan notere en nedgang på 17,4 prosent og Vestland på 24,2 prosent hittil i år.

Konkurser og tvangsavviklinger per fylke, 1. Halvår 2020:

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår