Håper på økt finansiering i revidert nasjonalbudsjett

 
Håper på økt finansiering i revidert nasjonalbudsjettBildet: Daglig leder i WorldSkills Norway Bjørnar Valstad i samtale med statsminister Jonas Gahr Støre under en yrkeskonkurrranse i Kristiansand i 2022. Foto: WorldSkills Norway
Manglende finansiering av WorldSkills Norway truer Skole-NM, den årlige yrkeskonkurransen for elever i den videregående skole.

– Vi håper på en løsning i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, sier daglig leder Bjørnar Valstad.

WorldSkills Norway mottok et brev fra Utdanningsdirektoratet 14. mars, hvor organisasjonen ble innvilget driftsstøtte på kroner 12.852.000 for treårsperioden fra 1. juli 2024 til 1. juli 2027.

Klagde på vedtaket

– Vi søkte imidlertid om 22 millioner kroner, så vedtaket fra Utdanningsdirektoratet utgjør kun 58 prosent av totalbeløpet av vår søknad. Vi sendte inn en klage på dette vedtaket, men denne ble avslått, sier Bjørnar Valstad.

– Den eneste løsningen nå er at WorldSkills Norway på en eller annen måte kan sikres økt finansiering i revidert nasjonalbudsjett. Med tanke på den brede støtten i Regjering og på Stortinget til det arbeidet WorldSkills Norway gjør, så forblir vi optimistiske til at det kommer en løsning. 

Stabile rammevilkår

10. april 2024 skrev kunnskapsministeren følgende til Stortinget:

"Et flertall i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget gjorde ved behandlingen av statsbudsjettet for 2024 et vedtak om å be regjeringen sikre et statlig bidrag for å gi WorldSkills Norway stabile rammevilkår slike at de kan arrangere skole-NM og andre yrkeskonkurranser, jf. Innst. 12 S (2023–2024). Regjeringen vil følge opp vedtaket og sikre et statlig bidrag. Vi vil komme tilbake til Stortinget på egnet måte."

Stortingsrepresentant fra Høyre, Margret Hagerup, har på denne bakgrunn stilt et skriftlig spørsmål til kunnskapsministeren:

"Vil statsråden sikre et statlig bidrag for å gi WorldSkills Norway stabile rammevilkår i revidert nasjonalbudsjett og i fremtidige nasjonalbudsjett?"

Håper på en løsning 

– Vi er avhengig av å få en avklaring rundt den statlige finansieringen av Skole-NM i 2025. Derfor håper vi på en løsning i revidert nasjonalbudsjett. Selv om Skole-NM ble avlyst i 2024 på grunn av usikkerheten rundt den statlige finansieringen, så er det vårt håp om at dette skal ordne seg, slik at vi kommer sterkt tilbake i 2025, sier daglig leder i WorldSkills Norway, Bjørnar Valstad.

Revidert nasjonalbudsjett legges frem 14. mai.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår