Panasonic kjøper finsk varmepumpevirksomhet

 
Panasonic kjøper finsk varmepumpevirksomhetFra venstre: Aki Ojanen og Thibaut Marsol
Fra 1. januar blir forretningsenheten for luftkondisjonering i Kauko Oy til Panasonic.

Panasonic kunngjorde i dag at de kjøper varmepumpevirksomheten til sin finske distributør Kauko 1. januar 2020. Kauko Oy har vært Panasonics eksklusive distributør av varmepumper i Finland siden 1988. Alle ansatte i Kaukos forretningsenhet for varmepumper vil bli en del av det finske Panasonic-teamet. Dette steget er i tråd med Panasonics arbeid for å styrke sin varmepumpevirksomhet i Norden ytterligere, og videreutvikle en ledende posisjon for effektive og Co2-besparende varmeløsninger.

Oppkjøpet i Finland følger også Panasonics europeiske strategi - allerede anvendt i andre europeiske markeder - der selskapet distribuerer mesteparten av sine produkter og løsninger gjennom sin egen organisasjon. Panasonic overfører nå denne forretningsmodellen til Finland for å være enda nærmere kundene. Det over 50 år lange samarbeidet mellom selskapene vil imidlertid fortsette, ettersom Kauko Oy fortsatt vil være den eksklusive distributøren av andre B2B-produkter og løsninger fra Panasonic i Finland.

Ambisiøse mål for energieffektive løsninger i Finland
– Vi har hatt et vellykket samarbeid med Kauko Oy i over 30 år, og vi er veldig glade for å ønske de ansatte i Kauko velkommen til teamet vårt, sier Thibaut Marsol, viseadministrerende direktør i Panasonic Nordic, ansvarlig for oppvarming og kjøleløsninger i en pressemelding fra Panasonic.

– Vi setter veldig stor pris på hvordan Kauko har utviklet varmepumpemarkedet i Finland sammen med oss de siste tre tiårene. Vi er veldig glade for å fortsette arbeidet og investere enda mer i dette markedet. Oppkjøpet vil styrke Panasonics posisjon i det nordiske markedet, samtidig som det vil hjelpe selskapet med å fortsette å rulle ut vår omfattende produktportefølje av energieffektive varme- og kjøleprodukter. Vi har veldig ambisiøse mål, og setter kurs mot en ledende posisjon for boligvarmepumper, både luft-til-luft og luft-til-vann, samtidig som vi vil øke våre markedsandeler innen kommersiell sektor, sier Thibaut Marsol i meldingen.

Fordelaktig løsning for alle parter
– Vi er glade for løsningen som ble kunngjort i dag, og er sikre på at dette vil være til det beste for kundene våre i varmepumpemarkedet, våre forhandlere, Kauko-ansatte og vår verdsatte partner Panasonic. Dette er en fordelaktig ordning for alle parter, også for Aspo som eier. Kauko kan nå fortsette å fokusere på kjernevirksomheten, sier Aki Ojanen, styreleder i Kauko Oy og administrerende direktør i Aspo Group i meldingen.

Kaukos virksomhet vil bli overført til Panasonic Marketing Europe-filialen i Finland med virkning fra 1. januar 2020. Kauko vil fortsette å distribuere Panasonics varmepumper til 31. desember 2019. Ansatte i varmepumpesegmentet vil bli overført til Panasonic 1. januar 2020. Dette inkluderer salg og alle aspekter ved ettersalg, som vedlikehold og reparasjon.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår