Panasonic + Systemair = sant

 
Panasonic + Systemair = santBildet: Administrerende direktør i Panasonic Corporation, Toshiyuki Takagi og grunnleggeren av Systemair, Gerald Engström, tok turen fra henholdsvis Japan og Sverige for å markere det nye partnerskapet mellom de to aktørene innen ventilasjon og air-condition. Foto: Odd Borgestrand
Det ble skrevet industrihistorie i Madrid i dag da toppledelsen i japanske Panasonic og svenske Systemair på en felles pressekonferanse kunngjorde at de går inn i et partnerskap for å fremme innovative løsninger i krysningspunktet mellom ventilasjon, kjøl og varme.

Av Odd Borgestrand
Madrid

Seansen fant sted på åpningsdagen for den europeiske Climatizacion, ei messe med fokus på ventilasjon, varme, kjøl og klima. De to selskapenes første fellesprodukt, produsert på Systemairs fabrikk i Frankrike, ECOi-W, ble presentert.

Grunnlegger og styreleder i Systemair, Gerald Engström, var tydelig på at et partnerskap med en verdensledende produsent som Panasonic vil bety mye for hans selskap.

- Selv om alle produkter vil bære Panasonics logo vil Systemair dra nytte av dette gjennom økt produksjon i Europaa, sa han til VVS aktuelt rett etter den internasjonale pressekonferansen.

Det er fem år siden den første kontakten mellom de to selskapene ble etablert, og da de først ble enig om et partnerskap var det ingen tvil om at begge selskapene ser nytten av å ha det andre med på laget.

Sterk satsing på innovasjon
- Det vil bli mer innovasjon og miljøvennlige løsninger ut av dette samarbeidet, sa Engstrøm under samtalen vi fikk med ham og flere av direktørene i Panasonic.
Når administrerende direktør før et selskap med en omsetning på 600 milliarder euro, fordelt på 591 datterselskaper, tar turen til Madrid for å overvære seansen, vitner det om et prestisjefullt partnerskap også for Panasonic.

Selv om Systemair er lillebror i dette partnerskapet, har selskapet likevel en sterk merkevare i Europa. På verdensbasis omsatte selskapet for 70 milliarder kroner i fjor, og har 27 fabrikker i 20 land.
Systemair er vokst til å bli en global spesialist innen ventilasjon og luftkjøleteknologi, og i samarbeid med Panasonic skal det utvikles integrerte og bærekraftige løsninger for den kommersielle og private sektoren.

Vinn-vinn situasjon
Vi ser på samarbeidet som en stor gjensidig mulighet til å utvikle, levere og møte de allerede høye miljøkravene som kundene våre stiller. Sammen ser vi gode forretningsmuligheter på det voksende europeiske markedet. Systemairs imponerende produktsortiment og rike erfaring innen HVAC&R og ventilasjon vil berike vår bedrift, og sammen kan vi tilby våre kunder spennende, miljøvennlige produkter. Innen 2050 skal vi sammen sørge for at vi produserer mer energi enn vi forbruker med våre produkter, sa administrerende direktør i Panasonic, Toshiyuki Takagi.

Skreddersydde løsninger
Samarbeidet mellom Panasonic og Systemair gjør at selskapene kan utnytte eksisterende teknologi og ekspertise fra begge parter. De har allerede etablert en rekke arbeidsgrupper for å sikre at de blir ledende på det europeiske markedet. I den første fasen av samarbeidet kommer Panasonic til å introdusere en effektiv og miljøvennlig serie av varmepumpekjølere som vil være utstyrt med Systemairs innovative reversible luftkjøleteknologi. Disse nye og integrerte løsningene kan skreddersys til spesifikke prosjekter for å møte kundenes krav og forventninger, sier de to frontfigurene under lanseringen i Madrid tirsdag.

Systemair og Panasonic samarbeider også tett for å utvikle teknologi og funksjoner som skal integreres i allerede eksisterende kjølevannteknologi. Hensikten er å skape enda mer effektive og miljøvennlige varme- og kjølepumper som vil ligge helt i front på det europeiske markedet. Dette forsterkes ved å utnytte selskapets Smart Cloud-grensesnitt for praktisk fjernkontroll og vedlikehold.

Mer fra Climatizacion i Madrid i neste utgave av VVS aktuelt
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår