Panasonic varmer opp Berlins første smarte bydel

 
Panasonic varmer opp Berlins første smarte bydelBildet: I Future Living Berlin leverer Panasonic varme- og kjøleløsninger til 90 husstander med fornybar energi.
Future Living Berlin har gitt Panasonic muligheten til å eksperimentere med nyskapende energiløsninger.

Energieksperter og programvareingeniører har gått sammen og utviklet løsninger som kombinerer elektrisitet og oppvarming, og som optimaliserer energibruk. I Future Living Berlin leverer Panasonic varme- og kjøleløsninger til 90 husstander med fornybar energi. Bydelsprosjektet Future Living Berlin er et smart pilotprosjekt som fokuserer på en bærekraftig livsstil, og har som mål å være miljøvennlig, digital og trådløs.

– Panasonic har over 60 års erfaring med varme- og kjøleløsninger, tiår med erfaring innen solcellepaneler og energilagring, og en lidenskap for å forme og forbedre fremtiden. Alt dette har vi tatt med oss inn i arbeidet med Future Living Berlin. Ikke bare er det et viktig prosjekt for Panasonic, det er like så viktig i utviklingen av smarte, karbonfrie byer, sier administrerende direktør i Panasonic Europa, Junichi Suzuki, i en pressemelding.

- Future Living Berlin består av flere smarte energiløsninger, deriblant Panasonics effektive luft-til-vann-varmepumper, solcellepaneler og batterier. Alt er integrert i et smartsystem for lagring og bruk av energi. Løsningene er utviklet gjennom et samarbeid med ledende forskningsinstitusjoner for desentralisert energiforvaltning. I testene vi har gjort har energiforbruket vært opptil 15 prosent mer effektivt, sier Ralf Becker, prosjektleder for energi i Panasonics europeiske forsknings- og utviklingssenter.

Panasonics luft-til-vann-varmepumper i Aquarea-serien er en av kjernekomponentene i Future Living Berlin. Varmepumpene sørger for varmt vann og en komfortabel innetemperatur i de 90 boligene. Fordi pumpene drives av fornybar energi, er de tilnærmet fri for karbonutslipp. Ved hjelp av Panasonics silikonteknologi er prosjektets solcelleanlegg 10 prosent mer effektivt enn konvensjonelle anlegg.
For å redusere CO2 -utslippene ytterligere er systemet tilkoblet skytjenesten Aqurea Service Cloud.

Det gjør at installatører kan koble seg til varmepumpene og utføre vedlikehold mer effektivt og delvis fjernstyrt. Systemet er også tilkoblet skytjenesten Aquarea Smart Cloud. Her kan beboerne følge med på strømforbruket sitt og justere temperaturen deretter. Det gir bedre effektivitet og komfort, samtidig som beboerne har full kontroll over forbruket sitt.

Panasonic samarbeider med GSW Sigmaringen, som eier byggene i Future Living Berlin.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår