- Politikere må stå til ansvar

 
- Politikere må stå til ansvarBildet: - Politikerne vil ikke ha en ny vannverkssak på Nedre Romerike. Det politikerne glemmer er at dette er en mistillit både til dem selv og til oss som nå er i ledelsen i NRV/NRA., sier Thomes Trømborg. Foto: Odd Borgestrand
Det er gått 15 år siden den store vannverksskandalen på Nedre Romerike. Nå tar daglig leder i Nedre Romerike Vannverk IKS og Nedre Romerike Avløpsselskap IKS (NRV/NRA), Thomes Trømborg, bladet fra munnen.

Av Odd Borgestrand

Trømborg ber lokale politikere bli ferdig med denne saken og ta utfordringene innen vann og avløp på alvor.

Trømborg går hardt ut mot lokalpolitikerne på Nedre Romerike. Han bekrefter overfor VVS aktuelt at han ofte blir møtt med den mye omtalte vannverkssaken når politikerne ikke ønsker å diskutere verken organisasjon eller framtidig investeringsnivå.

- Politikerne vil ikke ha en ny vannverkssak på Nedre Romerike. Det politikerne glemmer er at dette er en mistillit både til dem selv og til oss som nå er i ledelsen i NRV/NRA. Det er helt nye personer som nå leder organisasjonene. Vannverkssaken var kort fortalt et underslag og svindel, mens infrastrukturen som ble bygget i denne perioden var framtidsrettet og god, sier Thomes Trømborg.

- Det er nettopp den gode infrastrukturen vi nå har nytt godt av i mange år. Dermed blander politikerne kortene, og de er lite profesjonelle i sin holdning. De ser ikke det totale bildet, og uttaler seg ut fra manglende forutsetninger. Det er 15 år siden vannverksskandalen på Romerike, og nå må vi bli ferdig med dette, mener han.

Thomes Trømborg opplyser at det på Nedre Romerike er utarbeidet en hovedplan som går over 16-års periode. Den gjeldende planen går fram til 2033.

- Dette er viktig for å foreta nødvendige investeringer på et riktig tidspunkt for å holde kostnadsbildet på et fornuftig nivå. Forutsigbarhet er viktig for våre eierkommuner. Riktige investeringer på riktig tidspunkt er et samfunnsøkonomisk viktig grep. Derfor forventer jeg at kommunepolitikere også er seg bevisst på at det kommer en periode etter at de selv går ut av politikken. Hvordan tør en politiker å la være å ta de riktige investeringene til rett tid når de om 10 år kanskje må betale dobbelt så mye i avgifter fordi de gjorde feil prioriteringer? 

Hele denne artikkelen kan du lese i VVS aktuelt nr. 1, som snart er ute hos abonnentene.

Ikke abonnent på VVS-bransjens største fagblad?

Veldig hyggelig om du tar kontakt for et uforpliktende prøveaonnement. Du kan også selv tegne ditt nye abonnement her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår