Mye penger i rør

 
Mye penger i rørIllustrasjonsbilde. Foto: Odd Borgestrand
BYGGFAKTA-RAPPORT: Det er investeringsplaner innen diverse vann og avløps-prosjekter for totalt nær 25 milliarder kroner de nærmeste årene. Prosjekter for mer enn 17 milliarder kroner starter allerede i år.

Av Pål Engeseth

Investeringene er innen vannledning, avløpsledning, renseanlegg, pumpestasjon, vannverk og sjøledning.

Nær 500 byggeprosjekter er kjent med planlagt igangsettelse i år og fram til 2025. Totalverdien for prosjekter innen vannledning, avløpsledning, renseanlegg, pumpestasjon, vannverk og sjøledning er stipulert til 24,436 milliarder kroner fordelt på de neste årene, hvor det er ett stort prosjekt i Oslo som stjeler den største oppmerksomheten, nemlig prosjektet Ny vannforsyning til Oslo, til 10 milliarder kroner.

Så av de 17 milliardene kroner som er planlagt igangsatt i 2020, har prosjektet Ny vannforsyning til Oslo en vesentlig del. Prosjektet har fått navnet Holsfjorden til Huseby, og er planlagt ferdigstilt først i 2028. Prosjektet er organisert som en delt entreprise, hvor vi så langt har kartlagt at delelementene er nybygg av vannledning, nybygg av tunnel, nybygg av pumpestasjon, nybygg av vannbehandlingsanlegg og ny vannledning inklusive sprenging.

På grunn av igangsetting av dette ene store prosjektet, er derfor igangsettingstallene spesielt stor i 2020. I tillegg vet vi at det vil komme flere prosjekter framover som vil øke verdiene for de neste årene og at kurven vil være flatere enn slik den fremstår nå.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår