Skal rehabilitere Nic Waals Institutt

 
Skal rehabilitere Nic Waals InstituttBildet: I det eldste bygget skal hele det tekniske anlegget skiftes ut og oppgraderes med blant annet ny tilførsel av fjernvarme, sprinkler og ny strømforsyning, samt nytt ventilasjonsanlegg med utvendige aggregater plassert på tak. I
AKTUELLE PROSJEKTER: Consto Øst har fått i oppdrag å rehabilitere Nic Waals Institutt ved Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Av Bjørn Laberg

Nic Waals Institutt inneholder barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk ved sykehuset, og har behandlingstilbud til barn og ungdom i alderen 0 - 18 år samt gravide i Oslo kommune.

Bygget er i Spångbergveien 25, og består av to bygg med svært forskjellig alder og tilstandsgrad. Det ene bygget ble oppført på slutten av 60-tallet, med i hovedsak plasstøpt betong både utvendig og innvendig. Det andre bygget er fra slutten av 90-tallet og er oppført med prefabrikkerte betongelementer og pussfasader.

Byggene har forbindelse via en glassbro i plan 2, men ikke noen felles tekniske anlegg i dag. Nå skal det gjennomføres rehabilitering og ombygging av hele bygningsmassen, med tilhørende uteareal og parkeringsområde. Det skal etableres ny og felles hovedinngang for begge byggene i plan 1, med gjennomgangsparti under dagens glassbro.

I det eldste bygget skal hele det tekniske anlegget skiftes ut og oppgraderes med blant annet ny tilførsel av fjernvarme, sprinkler og ny strømforsyning, samt nytt ventilasjonsanlegg med utvendige aggregater plassert på tak. I det andre bygget skal det det oppgraderes med ny belysning og utføres tilpasning av tekniske installasjoner i forbindelse med nye planløsninger.

Felles for hele bygningsmassen er komplett rehabilitering av innvendige overflater og innredning, rehabilitering av fasader og ny taktekking med utskiftning av isolasjon. Utearealer oppgraderes og rehabiliteres, med blant annet nye gangveier og utvendig belysning for å ivareta dagens nye funksjonskrav.

Oppstart er nå i august, 10 måneders byggetid. Prosjektet utføres av Consto Øst AS, med MetierOEC som Byggherrens prosjektleder og Sweco Norge AS som prosjekterende. Totalentreprisen er på MNOK 63 ekskl. mva.

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår