Skryter på seg godkjenninger som de ikke har

 
Skryter på seg godkjenninger som de ikke har– Vi kan ikke sitte og se på at enkelte aktører benytter både SINTEFs navn og logo og for å understreke egen seriøsitet, sier forskningssjef Jan Olav Hjermann (t.h) og forskningsleder Lars-Erik Fiskum i SINTEF Byggforsk. Foto: Odd Borgestrand
Falske henvisninger til SINTEF-sertifiserte og -godkjente produkter er ikke uvanlig. Vi opplever at en rekke aktører innen bygg og VVS skryter på seg godkjenninger som de ikke har.

Av Odd Borgestrand

Det bekrefter forskningssjef Jan Olav Hjermann og forskningsleder Lars-Erik Fiskum i SINTEF Byggforsk overfor VVS aktuelt.
SINTEF Byggforsk utsteder blant annet SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat, Europeisk Teknisk Bedømmelse (ETA) og Europeisk CPR-sertifikat. Innehavere av produktdokumentasjon får godkjenningsmerker fra SINTEF, og disse kan brukes ved markedsføring av byggevarer.

– Vi opplever stadig oftere falske referanser til produktdokumentasjon fra SINTEF, og at produkter som aldri har vært testet eller vurdert av oss, blir markedsført med henvisning til at produktene er sertifisert eller godkjent av SINTEF, sier forskningssjef Jan Olav Hjermann.
– De fleste bløffer med SINTEF Teknisk Godkjenning og i noe utstrekning også SINTEF Produktsertifikat.
Vi ser også at aktører i markedet opplyser at produktet er testet av SINTEF uten at de opplyser om produktet besto testen eller ikke, legger han til.

Ulovlig markedsføring
Hjermann blir ukentlig gjort oppmerksom på at aktører i markedet brukes SINTEFs godkjenningsmerke ved markedsføring av produkter som ikke har produktdokumentasjon fra SINTEF. Noen ganger brukes også SINTEFs logo til slik markedsføring.
– Slik markedsføring er både villedende og ulovlig, sier han til VVS aktuelt.

Hele artikkelen kan du lese i VVS aktuelt nr. 5, som har utgivelse 6 september.

Ikke tilgang på bransjens største VVS-fagblad? Kontakt oss gjerne for et uforpliktende prøveabonnement!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår