Snudde situasjonen fra minus til pluss

 
Snudde situasjonen fra minus til plussBildet: Comfort Lade ser nå også muligheter for å ta flere markedsandeler, blant annet innen vaskerom og ved å ha et større sortiment av Comforts egne produkter.
I 2014 hadde Comfort Badhuset i Lade stor gjeld. Gjennom god planlegging og hardt arbeid har de klart å snu situasjonen rundt og nå sikter rørleggerforretningen mot utvidelser.

Med dette vil de bli den største bad- og rørbutikken i Trondheim.

– Vi hadde stor gjeld i 2014, men vi har klart å snu situasjonen. Med årets regnskap og overskudd tre år på rad så får vi mulighet til å refinansiere bedriften. Det vil gi oss bedre likviditet. Det var ingen lett vei, men vi kan stå rakrygget og har gitt oppgjør til alle de vi skyldte penger til. Det er befriende å ikke ha det på samvittigheten, sier Torbjørn Søderlind, daglig leder hos Comfort Badhuset i Lade.

Søderlind forteller videre om hvordan de klarte å endre situasjonen. De begynte med å lage en skriftlig plan for hvordan de skulle få situasjonen på rett kjøl. Denne planen delte de med huseier og sine leverandører. Når alle var enige i at det var en god vei å gå, ble planen satt i virke. Søderlind utdyper at planen handlet om å dyrke det de er gode på og bruke av penger de har. Tjene først og så bruke etterpå.

– Vi har blitt et mindre firma som dyrker jobbene vi startet med. Vi er veldig flinke på bad og jobber nå nesten utelukkende med det. Det er noe vi satser på og bruker til vår fordel. Det var nødvendig for oss å fokusere på å gjøre det vi er gode på. Det er vanskelig å være gode på alt, sier Søderlind.

Utvider og ser muligheter for å ta flere markedsandeler

Comfort Lade har i det siste startet på prosjektet om å bygge ut butikken. Søderlind forteller at de begynte på utvidelsen fordi de tenkte det kom til å bli roligere i felten fremover, og de ville gjøre butikken klar for tiden etter koronasituasjonen.

– For oss har ikke koronatiden bydd på så store utfordringer, vi har fra tidligere av lært oss å leve på lavkost og trygget oss der. Det var litt urolig da koronaen kom, men så fikk vi flere bestillinger på bad-prosjekter. Vi har fullt opp og har heller ikke hatt problemer med sysselsetting.

Søderlind sier videre at de begynner å nærme seg normal hverdag og at salget går jevnt. Comfort Lade ser nå også muligheter for å ta flere markedsandeler, blant annet innen vaskerom og ved å ha et større sortiment av Comforts egne produkter.

– Jeg må også fremheve mine kollegaer. Det er i tider som dette at man virkelig ser hvor gode kollegaer man har, som står sammen og løser ting for alles beste.

Største bad- og rørbutikken i Trondheim

Comfort Lade har spesialisert seg på bad i mange år, og 2019 var året for store fliser og armaturer i messing eller sort. Rørleggerforretningen har to interiørkonsulenter som jobber på heltid med å hjelpe kunder med å finne drømmebadet. Comfort Badhuset har også ca. 1000 personer som følger dem på Instagram.

– Vi ønsker å være det trygge valget på baderom, og etter vår utvidelse blir vi i areal den største bad- og rørbutikken i Trondheim. Vi håper at vi også skal bli den største butikken i omsetning en gang i fremtiden, sier Søderlind.

For å oppnå målet hjelper det å være medlem av en kjede. Søderlind påpeker at Comfort-Kjeden har vært fremoverlent i disse uvanlige tidene og at de har gitt informasjon om hvilke rutiner medlemmene skulle følge. Det har gjort det lettere å ha gode rutiner for hvordan det skal ageres ut til kundene.

– Comfort-Kjeden ønsker å stå for kvalitet og en driv om å være frempå med kunnskap og utvikling, og jobber målrettet med kompetanseheving. Det er derfor viktig for oss å holde våre medlemmer oppdatert på det som skjer og hele tiden sørge for at alle er godt informerte og trygge på veien videre, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Comfort-Kjeden.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår