Toyota Mirai klar for lansering

 
Toyota Mirai klar for lansering
Toyota bekrefter i dag at hydrogenbilen Mirai vil bli lansert i Norge sommeren 2016.

Mirai er utstyrt med Toyotas brenselcellesystem (TFCS) som er bygd opp av både brenselcelle-teknologi og hybridteknologi. Den er utstyrt med Toyotas egenutviklede brenselceller og drivstofftanker som fylles med hydrogen under høyt trykk (700 bar).

I brenselcellen omdannes hydrogen fra tanken og oksygen fra lufta til elektrisitet som driver elmotorene. Eneste utslipp er vann. Føreren kan forvente samme kjørekomfort som i biler med konvensjonelle bensinmotorer, blant annet svært lang rekkevidde og tankfylling som tar ca. 3-5 minutter.

Mirai byr på alt det som forventes av neste bilgenerasjon: Et design som gjenkjennes umiddelbart, en spennende kjøreopplevelse med høy stabilitet takket være et lavt tyngdepunkt, samt svært stille gange på nivå med premium, kombinert med kraftfull akselerasjon fra den elektriske motoren.

For å kunne kjøre så sikkert som mulig, er Mirai utstyrt med avansert utstyr tilpasset neste bilgenerasjon:

• Kollisjonsvern (med millimeterbølgeradar) hjelper med å forhindre kollisjoner eller redusere skader ved kollisjon med alarmer og bremsekontroll dersom systemet registrerer at en kollisjon er sannsynlig.

• Filskiftvarsling bruker et kamera til å oppdage hvite og gule kjørefeltlinjer og varsler føreren om bilen er i ferd med å forlate sitt kjørefelt.

• Blindsonemonitor bruker radar for å oppdage kjøretøy i parallelle felt og bekrefter at det er klart ved bytte av kjørefelt.

Mirai har en rekke komfortfunksjoner i kupeen som er standardutstyr. Varme i rattet og setevarme (to temperaturvalg for alle 4 seter) som gir øyeblikkelig varme samtidig som energiforbruket er sterkt redusert. Temperaturkontrollen er uavhengig for høyre og venstre side, klimaanlegget har et eget eco-modus og “Nanoe”-luftrensingsteknologi sørger for at kupeen fylles med ren, frisk luft.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår