45 år med rørlegging i Porsgrunn

 
45 år med rørlegging i Porsgrunn
VB Porsgrunn Rørleggerforretning AS har 45-års jubileum. Hvor mange tusen kilometer rør de har lagt ned i Porsgrunn- og Grenlandsområdet siden starten i 1973, er det ingen som kan si med sikkerhet.

Tur til Kiel

Jubileet ble feiret med en teambuildingstur til Kiel for ansatte med ektefelle og partnere.

–Ja, vi har nærmest gjort det til en vane å markere hvert femte år ved å ta hele bedriften med på tur, for dette bringer oss sammen og styrker samholdet innad, sier daglig leder Carsten Skottner Enghi en pressmelding fra selskapet.

Han kan fortelle om en flott båttur til Kiel, både med faglig innhold, historisk tilbakeblikk, fremtidsutsikter, jubileumsmiddag, show og sosialt samvær.

VB-pionér

Da Varme & Bad-kjeden startet opp i 1998, var VB Porsgrunn Rørleggerforretning AS blant de første pionerbedriftene som la grunnlaget for kjeden. Seks år tidligere, i 1992, hadde Carsten tatt sin økonomiutdanning og sitt svennebrev, og gått inn i bedriften som hans far Jens Petter Engh og Lars Gravnes hadde startet opp i 1973.

– Da de startet var jeg fire år og hadde ingen anelse om at jeg en gang skulle overta og drive bedriften videre, sierhan.

Solid bedrift

45 år etter kan han erkjenne at det forgjengerne startet i 1973 med tre til fem medarbeidere, i dag er blitt til en solid rørleggerbedrift med hele 26 medarbeidere. To av dem, Yngvar Engh og Steinar Engerud, har vært trofaste medarbeidere siden 1975 og 1980, og mottatt Norges Vel medalje for dette. Mange av de ansatte har vært ansatt både 10, 15 og 20 år i bedriften. Oppdragsmengden har vært variabel opp gjennom årene, men likevel har veksten og størrelsen på oppdragene vært meget tilfredsstillende.

– Vi har en meget god egenkapital, og i dag kan jeg si at vi står med ordrereserver til langt inn i 2020, og det gir oss en trygghet og tro på at vi nok skal klare å holde det gående i minst 45 år til og mer, sier Carsten.

Fikk raskt større oppgaver

VB Porsgrunn Rørleggerforretning startet opp som en mindre servicebedrift på eneboliger, men dette utvidet seg ganske raskt til større oppgaver som større bygg, skoler, eldresentre, politistasjoner, serviceboliger og større leilighetskomplekser.

–Vi har nylig avsluttet arbeidene på et sykehjem i Sandefjord, og vi skal i gang med to større prosjekt med nye leiligheter i tillegg til en total renovering av 108 leiligheter. Utenom det har vi langvarige driftsavtaler med store husleverandører.

Egen butikk

Porsgrunn Rørleggerforretning AS har også byens eneste betjente rørleggerbutikk

De har og eget kompetanseprogram for lærlinger.

– Ja, og det er et meget godt supplement til opplæringen av vordende rørleggere. Når VB samler lærlinger fra mange hold skaper det lojalitet, motivasjon og samhold innad i kjeden, så dette er bra. Det er viktig at alle drar i samme retning i denne sammenhengen, og det gleder meg at det nå jobbes meget godt for å få flere jenter inn i bransjen. Det er for dumt om rørbransjen skulle hoppe bukk over 50 prosent av rekrutteringsgrunnlaget, så her gjelder det bare å stå på og legge forholdene til rette for jentene også, sier Carsten Skottner Engh. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår