MEF avlyser Arctic Entrepreneur 2021

 
MEF avlyser Arctic Entrepreneur 2021Bildet: Neste års Arctic Entrepreneur-messe, 19.-20. januar 2021 på Gardermoen, er også blitt et offer for korona-situasjonen. Bildet er fra årets messe, hvor daglig leder i Rosendal Maskin, Tor Anders Høgaas, fikk uventet besøk av statsminister Erna Solberg. Foto: Odd Borgestrand
På grunn av koronaviruset, og restriksjoner på arrangementer med over 200 personer, har hovedstyret i MEF Service bestemt at Arctic Entrepreneur 19.-20. januar 2021 på Gardermoen avlyses.

Av Odd Borgestrand

Det er faren for en ny oppblomstring av korona-utbrudd som har vært avgjørende for at MEF allerede nå velger å avlyse. Dette for at både utstillere og deltakere skal ha en viss forutsigbarhet i sin planlegging.  MEF uttrykker bekymring over at smittetallene øker både i Norge og i mange europeiske land.

Da Regjeringen fredag 7. august 2020 ga klare signaler om at de ventede oppmykningene av smittevernsreglene ikke vil skje i denne omgang, og begrensningen i antall deltakere på offentlige arrangementer derfor fremdeles vil være på 200 personer også i uoverskuelig framtid, mente MEFs hovedstyre at usikkerheten om å arrangere Arctic Entrepreneur med over 1500 deltakere ble for stor. Det har tidligere vært en forventning om at arrangementer med inntil 500 deltakere vil kunne gjennomføres.

- Per i dag er det svært usikkert om det faktisk vil bli tillatt med så store samlinger i løpet av høsten/vinteren, mener hovedstyret.

Stor møteplass

Arctic Entrepreneur er anleggsbransjens største møteplass. I januar i år var det 1700 besøkende. Det sosiale er minst like viktig som det faglige.

- Det å arrangere Arctic Entrepreneur «halvveis», uten en sosial sammenkomst mener vi er uheldig, heter det i uttalelsen fra hovedstyret i MEF Service. Samtidig gir styret beskjed om at arbeidet med å planlegge for et enda bedre arrangement i 2022 vil starte umiddelbart.

Flere teller på knappene:

• Norsk Vann har allerede bestemt seg for at årets årsmøte og fagdager blir digital.  Her skulle Stavanger vært vertskapsby, men i stedet blir det altså et TEAMS-arrangement.

• Driftsassistansen for Sogn og Fjordane håper å avvikle sin tradisjonsrike VA-samling i Loen 14. og 15.oktober, med inntil 200 deltakere.

• VA-dagene for Vestlandet i Bergen 18.-19.november går foreløpig etter planen.  Dihva arbeider med målsetning om å gjennomføre Vanndagene 2020 på Quality Hotel Edvard Grieg, men med tilpasninger og smittevernhensyn. Lokalene er så romslige at alle kan oppholde seg med minst 1 m avstand til andre. Dette gjelder både i foredragssal, under måltider og ved besøk i utstilling. Antall utstillere og arealdisponering vil bli tilpasset krav til avstand og krav til maksimum antall deltakere. Etter endelig vurdering, planlegger Dihva å sende ut invitasjon, program og oppdatert orientering i siste halvdel av september.

• Hallingtreff hadde i år godt over 300 deltakere, og 2021-utgaven skulle etter planen arrangeres på Ål og Geilo 11.-13.januar. Ledelsen ved Hallingplast AS har vært tydelig på at de ikke vil ta sjansen på å slippe inn flere hundre deltakere i produksjonslokalene, og den sosiale rammen rundt det populære fagtreffet på Geilo vil også bli borte. Derfor arbeider arrangørene nå med en digital utgave for Hallingtreff 2021. Mer informasjon om dette vil foreligge i løpet av kort tid.


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår