Reagerer på polarisering og tøffere debattklima

 
Reagerer på polarisering og tøffere debattklimaBildet: - Det er viktig å få fram samfunnsperspektivet RIF representerer. Det er viktig å definere samfunnets viktigste utfordringer. Da får man også større gjennomslag for løsningene, mente partner i First House, Sigbjørn Aanes. (Skjermdump)
RIFS HØSTKONFERANSE 2020: - Uforutsigbar politisk styring, økt polarisering og et tøffere debattklima er ikke gode nyheter for norsk bygg, anlegg og eiendomsnæring. Derfor er det viktig at næringene gjør seg enda mer synlig i det politiske landskapet.

Av Odd Borgestrand

Det mente tidligere statssekretær, nå partner i First House, Sigbjørn Aanes, da han presenterte sin politiske analyse av Norge og bygg, anlegg og eiendomsnæringen i dag. Han mente også at resultatet av det amerikanske valget vil få stor innvirkning på veien videre.

- Debattklimaet har gått i negativ retning og det er dårlig nytt for de som er opptatt av å bygge samfunnet, mente han.

Digital konferanse

RIFs tradisjonsrike høstkonferanse ble, som så mange andre konferanser i år, arrangert digitalt, og det ble lagt opp til en svært innholdsrikt, men komprimert konferanse, ledet av administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen.

Tapte arbeidsplasser

- Vi har tapt mange arbeidsplasser i privat sektor som følge av korona-situasjonen. Den sterkeste politiske debatten handler om velferd, og fram mot valget blir debatt om arbeidsplasser et hovedtema. Vi trenger flere private arbeidsplasser. De fleste tar norsk næringsliv som en selvfølge. Næringslivet må bli tydeligere på hvorfor trygging av arbeidsplasser er viktig. Korona-situasjonen, med enda tøffere tiltak, vil ramme næringslivet. Likevel åpner situasjonen også nye muligheter. Landet skal fortsatt bygges, og snart kommer en ny transportplan, sa Aanes i sitt foredrag.

Utfordringene må defineres

Han mener det er få utenom «menigheten» som kjenner til hva RIF bidrar med.
- Det er viktig å få fram samfunnsperspektivet foreningen representerer. Det er viktig å definere samfunnets viktigste utfordringer. Da får man også større gjennomslag for løsningene. Problemdefinisjon og deltakelse i samfunnsdebatten er avgjørende for å få gjennomslag.
- Norsk og internasjonal politikk er preget av mindre forutsigbarhet. Det vil dessverre fortsette, slik jeg ser det. Økt polarisering og politisk spill blir en utfordring. Jo mindre AP og jo vanskeligere Støre får det, jo større blir uforutsigbarheten.  Det er viktig med sterke partier på begge sider av skalaen, sa høyremannen Aanes.

Lite fokus

Administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen, mente det politiske miljøet i Norge har lite fokus på bygg, anlegg og eiendom, og Aanes mente det var viktig å finne gode løsninger på praktisk gjennomføring både på kort og lang sikt.
- Langtidseffekten er også en utfordring i politikken. Det er imidlertid gode muligheter for infrastruktur og bygg, fordi dette vanligvis er en del av offentlige krisepakker, slo Aanes fast.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår