Rejlers bistår Gävle Energi i nytt fjernvarmeprosjekt

 
Rejlers bistår Gävle Energi i nytt fjernvarmeprosjektFoto: Sofia Wike
Rejlers har vunnet oppdraget med å bistå Gävle Energi i byggingen av en ny fjernvarmelinje mellom Gävle og Sandviken.

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Sandviken Energi, for i fellesskap å redusere miljøpåvirkningen og bidra til økt bærekraft i regionen. Rejlers er ansvarlig for produksjonsplanlegging og byggeledelse i oppdraget, som forventes ferdigstilt i 2024. 

Fjernvarmenettene i Sandviken og Gävle skal kobles sammen i et unikt prosjekt som innebærer en betydelig reduksjon i regionens karbondioksidutslipp. Den over 20 km lange fjernvarmerørledningen vil koble kommunenes fjernvarmenett slik at både Gävle og Sandviken har tilgang til fjernvarme fra restvarme og fornybare energikilder. I dag produseres Sandviken fjernvarme i varmeanlegget i Björksätra, der torv brukes, som er et fossilt brensel.

– Forbindelsen mellom bydelsnettet er et stort, spennende og komplekst prosjekt. Rejlers bidrar med riktig kompetanse og hjelper oss med å drive prosjektet effektivt fremover, sier Peter Rosenkvist, business manager District Heating Gävle Energy, i en pressemelding.
– Vi er fornøyd med oppdraget og ser frem til å bidra til dette innovative prosjektet, som har et sterkt fokus på bærekraft. Fjernvarme har en viktig rolle i energiomstillingen og samfunnets innsats mot 100 prosent fornybar elektrisitet, sier Ulrik Björk, business area manager i Energiavdelingen i Rejlers. 

Prosjektet har fått investeringsstøtte fra "Klimatklivet", hvor det svenske miljøverndirektoratet støtter investering som reduserer karbondioksidutslipp og andre gasser som påvirker klimaet.
Byggingen av fjernvarmerørledningen er planlagt til første kvartal 2022, og prosjektet forventes ferdigstilt i 2024.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår