- Risikabelt å bygge våtrom kun etter TEK

 
- Risikabelt å bygge våtrom kun etter TEKBildet: Fagsjef i Fagrådet for våtrom, Bjørn Grimsrud, mener det er stor risiko forbundet med å bygge våtrom kun etter TEK. Bruk Våtromsnormen, er Grimsruds klare beskjed. Foto: Monica Krogstad, FFV
TEK åpner for flatt gulv utenfor dusjsonen. Det er skummelt, mener fagsjef i Fagrådet for våtrom, Bjørn Grimsrud.

Av Rune Midtskogen

Den erfarne VVS-ingeniøren får daglig flere henvendelser fra håndverkere om teamet fall mot sluk og TEK17. Dette er også et av temaene som skal utdypes under Våtromsdagene som arrangeres 6.-7. september i Oslo.
Grimsrud er klokkeklar:

– Med toleransekravene i norsk standard kan gulvet ende med motfall. Da kan et prosjektert flatt gulv ende opp ferdig utført med motfall. Det er grunn til å spørre seg selv; ville du hatt et baderomsgulv med motfall? Selvfølgelig ikke. Jussen er også ganske klar på dette; et badegulv med motfall anses ikke som fagmessig utført, sier Bjørn Grimsrud til Fagrådet for våtrom.

– Alle våtromsbyggere bør komme på Våtromsdagene. Her tar vi opp temaer som veldig viktig for dere som planlegger, bygger og kontrollerer våtrom.
Fagsjefen er drivende engasjert i faget. Han har mer på hjertet.

– Det å ikke bruke Våtromsnormen i dag, men kun basere seg på pre-aksepterte ytelser, er risikosport. Hvor i TEK står det noe om bruk av «hjelpesluk dersom det er tett sokkel rundt dusjen?». Konklusjon: Det står ingen steder. De pre-aksepterte løsingene i TEK er ikke dekkende eller gode nok i alle tilfeller.
– Dersom du ønsker å bygge et konfliktfritt bad, så bygger du baderom med fall. Gjør skikkelig jobb første gang – og bruk Våtromsnormen, understreker han.

–  Antall Godkjente våtromsbedrifter øker jevnt, og kursaktiviteten er fortsatt høy - så mitt inntrykk er at flere velger å bygge etter Våtromsnormen. Det er flere som tenker før de bygger. Det er svært gledelig, sier Bjørn Grimsrud. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår