Norges eldste rørgrossist fyller 120 år

 
Norges eldste rørgrossist fyller 120 årBildet: Med 120 års erfaring i ryggen ser Heidenreich fremover med optimisme og entusiasme.
13. mai 2024 markerer Heidenreich, Norges eldste rørgrossist, en merkedag med 120 års historie bak seg.

Fra den spede begynnelsen i 1904, da Sverre Lie Heidenreich etablerte "Heidenreich & Co. Ltd." i Christiania, har selskapet vokst til å bli en landsdekkende aktør anerkjent for kvalitet, service og innovasjon.

Gjennom årene har Heidenreich sett Norge gjennomgå store forandringer. Fra den gang den første Rolls-Royce ble produsert samme år som selskapet ble grunnlagt, til Panamakanalens overtakelse av USA, har Heidenreich stått stødig i et land i stadig utvikling.

Bildet: Heidenreich-reklame fra de tidligere tider

Men gjennom alle disse forandringene har én ting forblitt konstant: Heidenreichs dedikasjon til å levere de beste løsningene til sine VA og VVS- kunder. Med et bredt utvalg av produkter fra kjente merkevareleverandører, og et team av erfarne og kunnskapsrike medarbeidere, har Heidenreich etablert seg som en pålitelig partner for proff- kunder som rørleggere og VA- entreprenører over hele landet.

Bildet: Heidenreich-organisasjon i 1906 fotografert i bakgården i Grensen.

120 år med milepæler

Heidenreichs historie er full av milepæler. Etter etableringen i 1904, ble rørleggerbedriften i 1927 utskilt som Oslo Rørleggerbedrift A/S (senere Oras AS), og i 1964 ble den første avdelingen utenfor Oslo etablert i Trondheim. I årene som fulgte kom avdelinger over hele landet, og i 1988 ble selskapet omstrukturert til AS Heidenreich og Trondheim Rør AS.

Bildet: Utdrag av reskonto pr. 31.12.1904

I 2000 ble Alfred K. Grevstad AS et søsterselskap under Heidenreich Holding AS, og i 2003 ble grossistdelen av firmaet Albert E. Olsen innlemmet i selskapet. Dette markerte et vendepunkt for Heidenreich, som nå var en landsdekkende aktør med en solid posisjon i det norske VA og VVS- markedet.

Bildet: Gammelt monteringsbilde

- Fremtiden ser lys ut

Heidenreich hviler ikke på laurbærene. Med 120 års erfaring i ryggen ser selskapet fremover med optimisme og entusiasme. I 2024 lanserer de en ny netthandel, og åpner en ny butikk på Jessheim på selveste jubileumsdagen 13 mai. I januar ble en ny butikk åpnet på Nesttun i Bergen, og til høsten planlegges en ny butikk på Lillehammer.

- Vi er stolte over vår historie og vår kompetanse, men vi hviler ikke på laurbærene. Vi er klare for nye 120 år med innovasjon, service og kvalitet. Med 120 års historie viser vi at vi evner omstilling og at vi tilpasser oss til markedets ønsker og behov. Dette hadde heller ikke vært mulig uten dedikerte kolleger i 120 år. Det er våre tidligere og nåværende kolleger som utgjør det stolte Heidenreich vi er i dag, sier administrerende direktør i Heidenreich, Bjørn Moen.

Heidenreichs 120-årsjubileum er en hyllest til et selskap som har stått imot tidens tann og tilpasset seg skiftende tider. Med et sterkt fokus på kundeservice, produktkvalitet og innovasjon er Heidenreich godt rustet for å møte fremtidens utfordringer. Jubileet markeres i Heidenreich sine avdelinger og butikker utover uken frem mot 17. mai. 

Bildet: Administrerende direktør i Heidenreich, Bjørn Moen

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår