Stor interesse for utdanning innen automasjon i bygg

 
Stor interesse for utdanning innen automasjon i byggIllustrasjonsbilde: Getty Images
Nær 70 søkere har meldt seg til en ny videreutdanning innen automasjon i bygg på OsloMet.

Videreutdanningen gir studentene grunnleggende kunnskap om styring og regulering av energitekniske anlegg i bygninger, og har 25 studieplasser. Studentene lærer grunnleggende teori om bygningsautomasjon, feltbus, protokoller, blokkdiagram, forskjellige typer av følere, regulatorer, pådragsorgan og aktuatorer, og om faglig ledelse av disse.

Digital undervisning

Videreutdanningen er spesielt rettet mot søkere med bachelor- eller mastergrad som har behov for etterutdanning innen bygningsautomasjon. Undervisningen er digital med nettsamlinger på videokonferansesystemet Zoom. Nettsamlingene følges opp med læringsnotat og video med oppgaver.

Livslang læring

– OsloMet følger her opp regjeringens initiativ «Lære hele livet», og ønsker å styrke arbeidet med livslang læring, sier instituttleder ved Institutt for bygg- og energiteknikk, Hallgrim Hjelmbrekke.

Universitetet skal satse på etter- og videreutdanning, og utvikle undervisning innen ulike fagområder som et tiltak for kompetanseheving i kommuner, næringsliv og andre sektorer.

Tverrfaglig digital kompetanse i byggfag

– OsloMet har en ambisjon om å gjøre digital og teknologisk kompetanse til en integrert del av våre studier og fagmiljøer. Institutt Bygg- og energiteknikk legger vekt på en tverrfaglig digital kompetanse i byggfag, og utvikler derfor emnet Automasjon i bygg som et digitalt emne, sier Hjelmbrekke.

Kompetanseheving i Koronakrisen

– Regjeringens kompetansepakke på 190 millioner kroner til kompetanseheving i Koronakrisen har gjort det mulig å tilby dette nye videreutdanningstilbudet så raskt.

Videreutdanningen i automasjon i bygg er på 10 studiepoeng.

Les mer om videreutdanningen i automasjon i bygg 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår