Tilbyr kortkurs i NoDig til norske studenter

 
Tilbyr kortkurs i NoDig til norske studenterIllustrasjonsbilde. Foto: Odd Borgestrand
SSTT går nå aktivt ut og tilbyr et kortkurs i NoDig-metoder til studenter ved norske studiesteder.

- Responsen har vært meget god, forteller faglig sekretær for den norske arbeidsgruppa, Ellen Margrethe Jahren Randa, i en pressemelding.

SSTT har hittil avholdt fem introduksjonskurs om NoDig. Deltakerne på disse kursene har vært både rådgivere, ledningseiere og entreprenører. NoDig-entusiaster både i og utenfor SSTT har tidligere også forelest om NoDig ved en rekke høgskoler og universiteter.

- Vi har nå utarbeidet en kortversjon av todagerskurset vårt. Kortversjonen er beregnet på studenter, og en av våre kollegaer stiller gjerne opp og holder foredrag om grøftefrie metoder for studenter som en del av skolenes eget undervisningsopplegg. Tidsmessig bør det settes av minimum 2 forelesningstimer og gjerne tre timer, skriver Randa i «tilbudsbrevet». Hun tror mange utdanningssteder vil takke ja til tilbudet fordi SSTT ikke tar honorar for å gjennomføre denne typen foredrag.

SSTT mener det er viktig at NoDig-aktører deler av sin kompetanse med studenter. På den måten blir de kjent med at vedlikehold, fornyelse og nyetablering av ledningsnett bør gjøres med bærekraftige og grøftefrie metoder der dette er praktisk mulig.

- Grøftefrie metoder minimerer utslipp av karbondioksid, minsker ressursforbruket og reduserer forstyrrelser på infrastruktur, samfunnstjenester, natur og økonomi, heter det i brevet som er gått ut til totalt 14 høyskoler i tillegg til NTNU og NMBU.*

- Om det er noen som leser artikkelen, og som ikke har fått e-post, men som ønsker foredrag, så kan de ta kontakt med oss på kontakt@sstt.no avslutter Randa.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår