Vefsn skal oppgradere ventilasjonsanlegg

 
Vefsn skal oppgradere ventilasjonsanleggIllustrasjonsbilde: Getty Images
Vefsn kommune i Nordland inviterer til konkurranse om totalentreprise i oppgradering av ventilasjonsanlegg i tre av sine kommunale bygg. Det gjelder Kulstad skole, Vefsn rådhus og Parken Bo og Servicesenter.

Av Bjørn Laberg

Litt om prosjektene:

Kulstad skole ble ferdigstilt i 1997 og mange av ventilasjonsaggregatene ble opprinnelig levert med heatpipe varmevekslere. For noen år tilbake ble alle aggregatene, med unntak av ett, ombygd til roterende varmegjenvinnere. Det gjenstående aggregatet skal nå byttes ut i sin helhet. Luftmengde ca. 9 000 m³/h. Nytt aggregat skal ha integrert automatikk. Alle arbeider skal gjennomføres i skoleferien.

Vefsn rådhus ble sist utbygd/renovert i 1996. Alle ventilasjonsaggregat skal nå skiftes ut, totalt fire stk. Nye aggregat skal ha integrert automatikk, og i tillegg skal gamle kjøleuniter i datarom byttes ut med DX-uniter. Bygget vil være i daglig bruk under hele byggetiden

Parken Bo og Servicesenter har vært utbygd i flere trinn, siste byggetrinn (kalt MSA3) i år 2000. De fleste tekniske anlegg ble oppgradert i forbindelse med denne utbyggingen. Det er hovedsakelig utskiftning av ventilasjonsanlegg fra siste byggetrinn som dette forprosjektet tar for seg. I tillegg er det tatt med utskiftning av et aggregat fra et tidligere byggetrinn som anslås å være fra ca. midten av 80-tallet. Det er også tatt med ombygging av glasstaket på trapperommet vendt mot vest. Glasstaket utgjør en fare for forbipasserende ettersom det på vinterstid raser en del snø og is ned på fortau / vei.

Verdi: 5.5 millioner kroner

Frist for mottak av forespørsler om å delta i konkurransen: 21.06.2019

Kilde: Byggenorge / Byggfakta / Doffin

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår