Vil utbedre luktproblemer i Bærum

 
Vil utbedre luktproblemer i BærumIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: VEAS (Vestfjorden Avløpsselskap) og Bærum kommune skal bygge et luktrenseanlegg ved påslipp i Stabekk, Markalleen 17C. Det inviteres nå til anbudskonkurranse på entreprisen som omfatter ventilasjonsinstallasjonene i prosjektet.

Av Bjørn Laberg

Det er luktproblemer i området rundt påslippstasjonen og det skal derfor etableres et anlegg som renser luften fra avløpssystemet. Påslippskummene/påslippshusene er mellom det kommunale ledningsnettet og VEAS sitt anlegg. Denne anskaffelsen omfatter luktrenseanlegget i prosjektet, samt et ventilasjonsanlegg for det tekniske rommet og påslippshuset.

Litt fra konkurransegrunnlaget:

• Hensikten med prosjektet er å fjerne luktproblemene i nabolaget. Anlegget skal derfor fjerne lukt i den lufta som passerer gjennom luktrenseanlegget, men skal også ha kapasitet til å skape undertrykk både i VEAS-tunnelen og i det lokale avløpsnettet i nærområdet til påslippskummen.

• Felles rigg og drift, samt bygningsmessige hjelpearbeider er lagt inn i hovedentreprisen for prosjektet, som også dekker bygningsmessige arbeider og VA-arbeider. Det er også egne entrepriser for elektro og sanitær.

• Hovedentreprenør, i samarbeid med ventilasjonsentreprenør, må vurdere om det er mulig å håndtere overtrykket fra tunnelen med midlertidige løsninger (midlertidig luktrenseanlegg) i byggefasen eller om det nye rommet med luftrenseanlegget må etableres før åpning og riving av påslippskummen.

• Ved jevn tilførsel i tunnelen kunne det vært mulig å stenge for avlufting, selv om det vil føre til at overtrykket evakuerer et annet sted, men ved oppstuing og variasjoner av vann i tunnelen vil det være nødvendig å evakuere det økte overtrykket uten å belaste nabolaget med unødvendige luktproblemer.

Tilbudsfrist: 11. september

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / VEAS / TendSign

FAKTA:
Fylke: Viken
Kommune: Bærum
Tiltakshaver: VEAS
RI Ventilasjon: Rambøll

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår