Xylem lanserer skybasert overvåkingstjeneste

 
Xylem lanserer skybasert overvåkingstjeneste
Avensor, det skybaserte overvåkningssystemet, sender ytelsesdata fra pumpestasjoner i sanntid direkte til operatørenes telefon eller PC.

- Vi har sett et behov i markedet for å digitalisere overvåkingstjenester for pumpestasjoner på en enkel og brukervennlig måte. Etter at vi begynte utrullingen i høst har vi fått veldig god respons fra kundene våre, nå gleder vi oss til flere kan ta dette i bruk, sier Trygve Heigre, sjef for automatikk i Xylem, i en pressemelding.

Avensor sender automatiske varslinger, som gjør at problemer oppdages tidlig og at risikoen for driftsstans reduseres. Driftskostnader og antall besøk på stedet kan reduseres ved at operatører har enkel tilgang på alle data til enhver tid. Avensor kommer i rekken av flere produktutviklinger fra Xylem, som nå implementerer Industri 4.0 som standard, hvor fysiske produkter blir koblet opp mot avansert digital teknologi.

Enkel tilkobling

Ettersom Avensor er et skybasert overvåkningssystem er det et rimeligere alternativ til avanserte styrings- og overvåkingssystemer (SCADA), der integrering av nytt utstyr kan være komplisert og kostbart.

- Det at kunden slipper dyre innkjøp eller å drifte komplekse dataprogrammer, gjør Avensor til et ypperlig system for små kommuner, borettslag, hyttefelt, næringsbygg og liknende, som har væskehåndteringssystemer spredt over et område, sier Heigre. 

Avensors overvåkningsløsning kan brukes til et bredt utvalg av pumper, miksere og sensorer, blant annet Xylems intelligente pumpesystem Flygt Concertor. Med sin «plug & play»-tilkobling til Xylem-produkter og kompatibilitet med de fleste typer utstyr som brukes på pumpestasjoner, gir Avensor maksimal fleksibilitet, inkludert grensesnitt (API) til integrering med kundens systemer. Xylem overvåker systemet kontinuerlig hele døgnet for å sikre at løsningen er tilgjengelig. Brukerne kan være sikre på at driftssikkerheten er minst like god som et lokalt installert dataprogram.

Senja kommune først ut

Senja kommune er en av de første kommunene som benytter Avensor. De tester teknologien på en ny og en renovert pumpestasjon. De kan nå overvåke stasjonene i sanntid og får varsel hver gang det er noe som må følges opp.

-     Med Avensor har vi oppdaget mulighetene som Industry 4.0 bygger på. Informasjon pushes i en skyløsning enkelt og greit og presenteres i et intuitivt dashboard. Vi er fornøyde med det nye systemet. Vi har bedre kontroll og redusert faren for driftsstans, sier Oddvar Larsen, senior VA-ingeniør i Senja kommune.  

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår