Abonnerer på Gaselle-utmerkelser

 
Abonnerer på Gaselle-utmerkelserBildet: Ingeniørfirmaet R.Torgersen AS spesialiserer seg på ventilasjon. (Foto: R.Torgersen AS)
Ingeniørfirmaet R.Torgersen AS, som spesialiserer seg på ventilasjon, er gasellebedrift for sjette år på rad.

Hvert år presenterer Dagens Næringsliv en oversikt over gasellebedrifter i hele landet. Dette er bedrifter som har mer enn fire år med drift og som har mer enn doblet omsetningen i denne perioden. I Hordaland var det i år 302 slike bedrifter, men svært få av disse har klart å gjenta dette år etter år. Faktisk er det kun fire bedrifter i hele Hordaland som har klart dette seks år eller mer, skriver avisen Askøyværingen.

Ingeniørfirmaet R.Torgersen i Storebotn, som spesialiserer seg på ventilasjon, er på den eksklusive listen. Det ga dem en helside med omtale i Dagens Næringsliv i november, tre år etter at samme avis skrev om dem.

Startet med ingenting
Daglig leder og eier av firmaet, Roar Torgersen, forteller at de sannsynligvis blir gaselle neste år også.
– Vi må doble omsetningen vår sammenlignet med 2011-resultatet og slik det ser ut til nå kommer vi til å klare det. Vi ligger an til en omsetning på 75 millioner kroner, noe som er godt over de målene vi satt oss for noen år tilbake. Nå håper vi å omsette for 100 millioner kroner innen 2018, kanskje ennå tidligere.

Han beskriver det som over all forventning at bedriften som han startet for ti år siden har kommet så langt.

– Jeg startet selskapet helt alene i 2004. Jeg var eier og eneste ansatt. Jeg hadde mange kontakter, men det var vanskelig i starten. Det er mange som er skeptisk til å inngå avtaler med små firmaer, men jeg ga ikke opp og sto veldig på de første årene. På dagtid var jeg ute og monterte og skrudde, mens jeg brukte kveldene til å regne anbud.
– I 2006 fikk jeg min første ansatte og fra 2008 skjøt omsetningen virkelig fart når jeg fikk inn en partner på eiersiden i Bjørn Ove Torgersen. Da begynte det å ta litt av. Det ble flere oppdrag og etter hvert fikk vi muligheten til å ta på oss flere jobber.

Store kunder
I dag har firmaet 12 ansatte. Det er ikke lenge siden de var nesten dobbelt så mange, men etter at de kjøpte seg inn i et montasjefirma frigjorde de deler av arbeidskraften.
– Det var et strategisk valg, som vi mener vil slå riktig ut for oss. Nå kjøper vi heller montasjetjenestene fra dette firmaet, sier han til avisen.
I dag har firmaet rammeavtale med Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune som betyr at de er forpliktet til å bruke Askøyfirmaet. De siste årene har de fått flere store oppdrag, senest en kontrakt verd 30 millioner kroner for ventilasjonen ved nyåpnende Horisont senter i Åsane.

– Det finnes større riksdekkende konsern som driver med ventilasjon, men i dag er vi er den største lokaleide aktøren innen dette feltet i Bergensområdet, forteller Torgersen.
– Hva har dere gjort riktig?
– Det er vanskelig å peke på eksakt hva, men jeg kan i alle fall slå fast at vi gjør en god del riktig. Jeg tror det handler om at vi har vært målbevist og at de kundene som vi har satset på har vist seg å være gode valg.

Bygger nytt
Den stadige veksten betyr at firmaet trenger mer plass. Over nyttår starter byggingen av et 2000 kvadratmeter stort bygg, også det i Storebotn. Deler av arealet vil foreløpig bli leid ut.
– Vi trenger mer plass og på sikt vil vi nok få bruk for arealet vil leier ut også. Vi forventer at veksten bare vil fortsette.

Kilde: Askøyværingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår