Skal legge sjøledninger i Brusdalsvatnet

 
Skal legge sjøledninger i BrusdalsvatnetBildet: Fra venstre: Anleggsleder Geir Fjære, Per Even Myra anleggsleder Evensen og daglig leder Anders Larsen Melfald fra Telemark Seaworx, sammen med byggeleder overføringsnett Trygve Wigestrand Årsvold og prosjektleder Marthe Therese Strømme fra Ålesund kommune.
AKTUELLE PROSJEKTER: Telemark SeaWorx AS har vunnet kontrakt på blant annet 4700 meter nye ledninger i Brusdalsvatnet til det nye vannbehandlingsanlegget i Fremmerholen.

I forbindelse med nytt vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen, skal det legges nye inntaksleidninger i Brusdalsvatnet i tillegg til omkopling av eksisterende ledninger.

Kontrakten på nesten 30 millioner kroner gikk til Telemark SeaWorx.

Bildet: Nytt prosessanlegget i Fremmerholen

Spesiell del av prosjektet

Prosjektleder for Fremmerholen vannbehandlingsanlegg, Marthe Therese Strømme, sier arbeidet med sjøledninger i Brusdalsvatnet er en utfordrende og spesiell del av byggeprosjektet.

- Å arbeide i en drikkevannkilde stiller store krav til entreprenøren og det er mange forholdsregler som må tas. Vi er derfor godt fornøyde med at kontrakten gikk til en entreprenør med solid erfaring fra slikt arbeid, sier Strømme.

Arbeidet med sjøleidninger er planlagt å starte høsten 2024 og det vil bli mye aktivitet på vannet med dykkere, båter og annet utstyr. 

Ta vare på drikkevannskilden

Telemark SeaWorx har base i Langesund, men har oppdrag med sjøledninger og dykkerprosjekt over hele landet, spesielt innan vann og avløpsarbeid.

Dagleg leder i Telemark SeaWorx, Anders L. Melfald, sier de er glade for kontrakten og klar for utfordringen.

- Vi vet at vi skal jobbe i det som er drikkevannet til nesten halve Sunnmøres befolkning. Det gjer at vi må vere svært nøye og forsiktige, og vi vil ta i bruk all vår erfaring for å få dette til, sier Melfald.

Fremmerholen vannbehandlingsanlegg:

• Vannbehandlingsanlegg, pumpestasjon og overføringsledningar for å sikre rent vann til nesten 70.000 innbyggere i Ålesund, Sula og reservevann i Giske.

• To bygg i Brusdalsveien med prosessanlegg og rentvannsanlegg. Pumpestasjon ved Rødsetveien.

• Planlagt drift av anlegget er høsten 2026

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår