Belimos energiventil løste hydraulikkproblem

 
Belimos energiventil løste hydraulikkproblemSuksessfaktor. Til venstre i bildet av returledningen sees en av åtte Belimo energiventiler installert i Ludmillenstifts varmekrets.
Ludmillenstift sykehus i Meppen i Tyskland har gjennomgått en lang rekke utbygginger og moderniseringer de senere årene. Dette har medført problemer med sykehusets hydrauliske distribusjonsnett.

Disse problemene har nå endelig blitt eliminert, gjennom bruk av Belimos energiventiler.

Over lengre perioder hadde hydraulikk, knyttet til varmesystemet i bygningen, skapt hodebry for serviceteknikere på Ludmillenstift. Flere rom og soner, i størrelsesorden 50 000 m², fikk ikke opp tilstrekkelig temperatur, noe som medførte mange klager fra ansatte og pasienter.

Nytteløst
Belimo energiventil, med innebygd overvåkning, ble montert våren 2013, og nå ble man endelig i stand til å visualisere problemer og gradvis arbeide seg vei gjennom å løse dem.
Innledende forsøk på å kontrollere hydraulikken ved bruk av manuelt justerbare differensialtrykk-kontrollere viste seg nytteløst. Pumper ble også montert, komponenter ble utstyrt med hydrauliske deflektorer, matetemperaturen for varmtvannet ble hevet til 90 grader, og alle pumpene ble satt til maksimal ytelse. Men dette resulterte til at mer vann strømmet gjennom rørene, noe som igjen bare forverret de hydrauliske problemene. I sonene som ble verst rammet, ble differansen mellom matetemperaturen og returen bare 5 kelvin.

Åtte energiventiler
Disse endringene økte pumpe- og gasskostnadene vesentlig, inkludert en økt dampproduksjon på nærmere 1 million kubikkmeter i året, noe som satte sykehusets energibudsjett under hardt press. Dette kunne ikke fortsette, og etter å ha rådført seg med Belimo, ble det bestemt at totalt åtte av Belimos energiventiler skulle monteres i flere soner i bygningen. Disse ble linket opp mot eksisterende Siemens byggautomatiseringssystem via BACnet/IP – grensesnittet, integrert som standard.

Det ble en ubetinget suksess. Det som pleide å være problematiske varmekretser fungerte etter hvert helt perfekt. Ingen klagde lenger på kalde rom. Denne optimale hydraulikkontrollen og bruken av Belimos energiventiler, førte til at mengden av sirkulert vann i sykehusbygningen ble redusert betraktelig. Den maksimale matetemperaturen på varmtvann ble skalert tilbake til 75 grader.

Temperaturforskjellen mellom mating og retur ble optimal, fra 15 til 20 kelvin. Nå kunne flere tidligere ettermonterte pumper fjernes, og belastningen på varmtvannsberederne ble betydelig redusert. Overvåkningsfunksjonen i Belimos energiventiler har gjort det mulig å finne, analysere og rette opp svakheter og flaskehalser i vanndistribusjonen.

Ludmillenstift sykehus ønsker nå å montere energiventiler også i kaldvannsnettet, hvor man ser for seg en økt kjølekapasitet på 300 kw.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår