Boligmappa samlet eiendomsbransjen til debatt

 
Boligmappa samlet eiendomsbransjen til debattBildet: F.v: Konferansier Jan Erik Wold, adm. dir i Eiendom Norge, Christian Dreyer, adm. dir i Protector Forsikring, Merete C. Bernau, adm. dir i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, juridisk direktør i Forbrukerrådet, Cecilie A. Oftedahl, adm. dir i Huseiernes Landsforbund, Morten A. Meyer, Siri G. Staalesen fra Arbeiderpartiet og Hans K. Volstad
- En mer samlet boligbransje kan bidra til en tryggere prosess for alle involverte i en bolighandel. Dette var tema da bolig- og eiendomsbransjen møttes til frokostmøte, onsdag 24. oktober.

I regi av Boligmappa møttes sentrale aktører i bolig- og eiendomsbransjen til diskusjon om hvordan en samlet bransje kan skape en tilrettelegge for en tryggere bolighandel.

- Formålet med arrangementet var å diskutere hvordan vi sammen kan skape en tryggere og mer transparent bolighandel for boligeiere og -kjøpere, og bransjen. At så mange var tilstede sier noe om viktigheten av å belyse dette temaet, sier markedssjef i Boligmappa, Eirik Vigeland i en pressemelding.

Nærmere 150 personer i bolig- og eiendomsbransjen deltok på frokostmøtet som ble avholdt i Oslo.

Tilrettelegger for konflikt
En stor del av frokostmøtet var en debatt mellom administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian V. Dreyer, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, generalsekretær i Huseiernes Landsforbund, Morten A. Meyer, administrerende direktør i Protector forsikring, Merete C. Bernau og juridisk direktør i Forbrukerrådet, Cecilie A. Oftedahl. Partene diskuterte avhendingsloven. Her ble særlig vesentlighetskravet trukket frem. Avhendingsloven regulerer dine rettigheter og plikter når du kjøper bolig.

- Avhendingsloven, slik den er i dag, tilrettelegger for konflikt og høyt tvistenivå mellom kjøper og selger. Det er for lite fokus på god teknisk dokumentasjon. Og med dagens ordning er det heller ikke lett å få kompensasjon hvis man har kjøpt katta i sekken, sier Vigeland.
- De fleste er enig om at det eksisterende lovverket ikke er godt nok. Men, bransjeaktørene har forskjellige tanker om hvordan dette bør løses, sier han.

Behov for mer dokumentasjon
Justisdepartementet har fremlagt forslag til endringer i avhendingsloven. Endringene fremhever viktigheten av god teknisk dokumentasjon. Det skal blant annet ikke lenger være lov å kontraktfeste at boligen selges «som den er».

Boligmappa.no er en gratis nettjeneste som for alle som eier egen leilighet, hus eller hytte. Boligmappa er boligens servicehefte, som følger gårds- og bruksnummer, noe som gjør dokumentasjon tilgjengelig for både dagens og fremtidige eiere av boligen.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår