Brannsikring av ventilasjonsanlegg

 
Brannsikring av ventilasjonsanleggBildet: Torkild Bøe, Micro Matic Norge AS
«Et system blir ikke bedre enn det svakeste ledd».

Av Torkild Bøe, Micro Matic Norge AS

Når det gjelder brannsikring av ventilasjonsanlegg, er det ikke rom for feil. Det finnes i dag gode styringssystemer på markedet, og det er helt avgjørende at det er disse systemene som blir levert på prosjekter for å oppnå nødvendig sikkerhet.
Når det kommer til brannsikringsanlegg, kan feil produkt, feil installasjon eller koblingsfeil gi katastrofale følger.

Tilbakemelding fra kunder er at de opplever mangelfull kompetanse hos leverandører, må benytte flere leverandører for å sette sammen et system, og at de har problemer med å få god nok support ettersom de må forholde seg til mange leverandører. Resultatet er at de får uoversiktlige anlegg som ikke fungerer optimalt. Micro Matic har som mål å bidra til å løfte brannsikkerheten i norske bygg. Vi har spesialisert oss som systemleverandør innen dette fagfeltet, og sørger for at kundene får maksimal sikkerhet med riktige produkter, gode styringssystemer, god veiledning for kabling, og support gjennom hele prosjektfasen. Vi utfører også igangkjøring og kontroll på anleggene sammen med våre kunder. Høy kompetanse og produkter av svært høy kvalitet har blitt vårt varemerke innen brannsikring.

Vi jobbet lenge med å finne de beste løsningene for brannspjeldstyring, og valgte styringssystem ut fra kvalitet og funksjon fremfor pris. Det resulterte i introduksjon av markedets mest avanserte system for brannspjeldstyring, og informasjon til bransjen om funksjoner, muligheter og bus kommunikasjon. Vår avanserte systemløsning ble meget godt mottatt, og er tatt i bruk i en rekke anlegg. Noen av de største prosjektene med avansert brannsikring som er levert i senere tid, har systemløsning fra Micro Matic. Vi oppdaget raskt at det var behov for et kompetanseløft i ventilasjonsbransjen innen temaet brannsikring. Nå er vi godt i gang med å kurse både entreprenører og rådgivere innen vårt spesialområde, brannsikring av ventilasjonsanlegg. Vi har også vært med på å lage tekniske veiledere og retningslinjer for bransjen, slik at flere blir oppdatert på et høyt faglig nivå.

Tilbakemelding fra bransjen på både kurs og løsninger har vært svært positiv, og vi setter stor pris på å få bidra til at det innføres bedre og sikrere tekniske løsninger i bygg der vi har vært involvert i prosjektering og leveranser. Vi leverer nå komplette løsninger med spjeld, styringssystem og røykdetektorer. I tillegg bidrar vi med prosjekteringshjelp til rådgivere og veiledning til elektro- og ventilasjonsentreprenører. Våre samarbeidspartnere får dermed gode anlegg, og unngår problemstillinger som feilmontasje, koblingsfeil, feil bus kabel, problemer med oppkobling mot SD-anlegg etc. Kundene erfarer raskt fordelen av å samarbeide med systemleverandører med høy kompetanse på alle ledd i leveransen. Totalkostnaden på anlegget blir lavere for kunden, selv om de betaler noe ekstra i forhold til om de shopper billige produkter fra flere ulike leverandører.

Vi lanserer nå et nytt styringssystem på det norske markedet. Med dette systemet kan vi også tilby gode løsninger med smart styring til mindre prosjekter. Her leveres brannspjeld med hurtigplugger på kablene, og kommunikasjonsmoduler som tilkobles direkte med plugg. Dette eliminerer muligheten for feilkobling. Vi benytter også her bus teknologi, og både Modbus og BACnet er integrert som standard. Man har full oversikt på alle brannspjeld i bygget, som alle har vær sin unike adresse. Den nye systemløsningen leveres med en sentralenhet, hvor det benyttes en smarttelefon som display. Slik oppnår man ekstremt god grafikk i displayet til en rimelig kostnad.

Software er ferdig installert ved levering, slik at igangkjøring er meget rask. Løsningen gir en elegant oversikt over alle brannspjeld, og eventuelle endringer i brannstrategier er enkle å programmere om ved behov. Test av brannspjeld kan gjøres manuelt eller automatisk, og systemet loggfører alle hendelser. Dersom kunden har behov for bistand, kan en spesialist fra Micro Matic enkelt koble seg på systemet eksternt via en skytjeneste for rask support. Vi er sikre på at den nye systemløsningen vil skape begeistring i ventilasjonsbransjen, og håper å sette en stopper for gammeldagse og uoversiktlige brannsikringssystemer.

Micro Matic vil jobbe videre med spesialisering innen våre fagområder for å alltid kunne tilby det siste og fremste av systemleveranser til våre kunder.

Bildet:      Kommunikasjonsmodul type MicroSafe BSM (t.v.) og Brannspjeldsentral type MicroSafe BSS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår