Deltar i stort nytt forskningsprosjekt

 
Deltar i stort nytt forskningsprosjekt
GK deltar i ny storsatsing på miljøvennlig energi som skal bidra til at nullutslippssamfunnet kan realiseres.

«The Research Centre on Zero Emission Neighbourhoods in Smart Cities», eller Forskningssenter for nullutslippsområder i smarte byer (FME ZEN) finansieres av Norges Forskningsråd og 35 partnere, deriblant GK.

NTNU er vertsinstitusjon og leder senteret sammen med SINTEF. Senteret skal planlegge, utvikle og drifte områder uten klimagassutslipp. Erfaringene skal bidra til mer energieffektiv energibruk, produksjon og bruk av fornybar energi. Staten har bidratt gjennom Forskningsrådet med 200 millioner kroner over 8 år.

Som sentral partner skal GK ikke bare bidra økonomisk til prosjektet, men også med spisskompetanse på energieffektive løsninger for teknikk i næringsbygg.

- For GK er det svært spennende å delta i et så ambisiøst og fremtidsrettet prosjekt. Fremtidens teknologiløsninger utvikles nettopp gjennom programmer som dette. For GK er det viktig at løsningene vi er med på å utvikle i ZEN komme våre kunder og samarbeidspartnere til gode, sier direktør Teknologi og marked i GK Inneklima, Bjørn-Osvald Skandsen.

Senterets visjon er "bærekraftige områder med null utslipp av klimagasser". For å oppnå dette vil prosjektet:

  • Utvikle teknologier og verktøy for prosjektering og drift av energifleksible områder
  • Utvikle verktøy for optimalisering av lokale energisystemer og disses interaksjon med overordnet energisystem
  • Utvikle verktøy for prosjektering og planlegging av nullutslippsområder
  • Skape nye forretningsmodeller, roller og tjenester som bidrar til fleksibilitet ved overgang til nullutslippssamfunnet
  • Utvikle kostnad- og ressurseffektive bygninger med miljøvennlige materialer, teknologier, og konstruksjonssystemer
  • Utvikle sju nullutslippsområder som skal fungere som innovasjonsarena og utprøvingsområde for teknologiene og løsningene som utvikles i senteret

Rammen for senteret er 400 millioner kroner fordelt over 8 år. Forskningsrådet finansierer halvparten av budsjettet, partnerne den andre halvdelen med egne penger og egeninnsats.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår