Desentral ventilasjon: Støtter sirkulære bygg

 
Desentral ventilasjon: Støtter sirkulære byggEt Airmaster ventilasjonsanlegg installert i en barnehage.
I dag står byggebransjen for rundt 40% av de globale CO2-utslippene. Dette kommer kanskje ikke som en overraskelse, med tanke på at ressursene frem til nå har blitt hentet ut og dumpet i en uholdbar hastighet. Av denne grunn er det nå behov for drastiske endringer for å nå klimamålene for 2030 og streve for en sunnere planet. Det betyr at det er et akutt behov for å tenke produksjon og bygg på nye, bærekraftige måter. Utfordringen blir nå å produsere, rehabilitere og bygge med bruk av eksisterende ressurser, samtidig som energieffektivitet og rehabilitering inngår i alle faser av en bygnings livssyklus – samtidig som et effektivt og sunt inneklima opprettholdes.

Fokus på inneklima
For å redusere mengden globalt avfall som kommer fra byggebransjen, kan inkorporering av sirkulær konstruksjon og økonomi bli avgjørende for å redusere CO2-utslipp, driftsenergi, unødvendige materialer og mengden avfall som genereres. For å tydeliggjøre, fokuserer sirkulær økonomi på å holde ressursene i bruk så lenge som mulig, oppnå maksimal verdi fra dem mens de er i bruk, og deretter regenerere ressursene på slutten av livssyklusen gjennom rehabilitering. Dermed må vi tenke langsiktig i investeringene vi gjør.

I tillegg til å bygge bygninger som bevarer og støtter planeten vår, blir et sunt inneklima en viktig faktor for den langsiktige helsen til selve bygget og for den sosiale delen av bærekraftige og sirkulære bygg, altså menneskene som bruker bygningene.

Desentral ventilasjon

Hos Airmaster har vi 30 års erfaring med å levere høykvalitets inneklima gjennom desentral ventilasjon. Desentral ventilasjon skiller seg fra sentral ventilasjon ved at det installeres direkte i rommet som trenger ventilasjon, hvor man får mulighet til å styre ventilasjonen rom-for-rom, for eksempel ved bruk av sensorer eller etter en tidsplan. Dette resulterer i mindre kanalføring og forhindrer dermed energitap under transport og mindre energibruk totalt sett. Airmasters enheter har faktisk en varmegjenvinning på mer enn 80%, noe som er en av grunnene til at CO2-utslippene reduseres med 52 % for en desentral løsning, sammenlignet med en sentral løsning.

Airmaster sine fasaderister, som sett fra utsiden av en barnehage.

Et annet viktig aspekt ved desentral ventilasjon er dens evne til å bli innlemmet i allerede eksisterende bygninger, noe som er avgjørende for sirkulære bygg. Dette gjør dem også ideelle for rehabilitering, supplerende ventilasjon og modulbygg. Hvis bygningen til slutt endres og brukes på nytt, kan Airmaster-enhetene tas ut eller flyttes. Enhetene kan enten flyttes til en annen bygning eller enkelt demonteres, hvor mange av komponentene i standardstørrelse kan gjenbrukes eller resirkuleres.

Med Airmasters desentrale ventilasjonsanlegg vil du være sikker på å få en ekstremt energieffektiv og bærekraftig løsning, egnet for byggeprosjekter med behov for ventilasjon som støtter personlig ytelse, budsjetter, miljøet og lavt energiforbruk.

Vi deltar på VVS Dagene 19.-21. Oktober! Kom forbi vår stand D01-15 for en hyggelig snakk om ventilasjon og bærekraft.

Vil du lære mer om Airmasters desentrale ventilasjon? Så klikk her.

Har du spørsmål eller ønsker et uforpliktende rådgivningsmøte, er du velkommen til å kontakte oss. Du finner vår kontaktinformasjon her.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår