Forskrift holdt Bergen i gang

 
Forskrift holdt Bergen i gangBildet: Thomas Jørs (Chr. Vestrheim AS), Morten Husa (avdelingsleder Rørentreprenørene Norge - Vest) og Marianne W. Røiseland (administrerende direktør Rørentreprenørene Norge) Foto: Nemitek/Torgeir Hågøy og Rørentreprenørene Norge
Da BNLs smittevernsregler ble lagt på bordet, fikk politikerne i Bergen det de trengte for å holde byggeplassene åpne. Kommuner over hele landet ser nå til bransjens egne regler.

– Vi fikk smitteutbrudd på to relativt store byggeplasser. Politikerne var klare til å stenge byggebransjen helt ned i Bergen. Heldigvis fikk arbeidsgiverorganisasjonene kastet seg rundt og møtte politikere og byråkrater. Der viste vi til at BNL allerede har satt smitteverntiltak som alle organiserte bedrifter benytter seg av. Det var tungen på vekten som fikk forskriften på plass, i stedet for at hele bransjen ble stengt ned, sier avdelingsleder Morten Husa i Rørentreprenørene Norge – Vest, til rornorge.no

Tilpasset oss
– Vi er takknemlige for at det ble en forskrift i stedet for nedstengning, og vi tilpasset oss veldig greit. Totalt sett hadde vi full virksomhet gjennom perioden, sier daglig leder i Chr. Vestrheim AS, Thomas Jørs.

Chr. Vestrheim AS er en av bedriftene som falt innunder smittevernforskriften i Bergen i november 2020. Politikerne la BNLs smittevernsregler, som RørNorge er en del av, til grunn. Men de strammet litt ekstra.

Vanskelige jobbskifter
– Rørleggerne kunne ikke bevege seg mellom jobber, så vi ble nødt til å utsette en del oppdrag. Heldigvis varte det ikke så lenge før den innstrammingen forsvant. Men om den hadde vart, måtte vi ha tenkt annerledes. Langtidseffekten ville ført til at vi måtte planlegge sammenhengende oppdrag, sier Jørs.

Først ut med å lovfeste bruk av BNLs smitteveileder var Bergen kommune. I en kritisk periode var dette nøkkelen som lot rørleggerarbeidet på byggeplasser fortsette.

Nulltoleranse for smitte
Bergens håndtering av smittebrudd kan fort bli mal andre steder. I Oslo har byrådet valgt noe mindre detaljerte regler, men budskapet her er fortsatt at smittevernet skal være meget godt. Det er null-toleranse for smitte på byggeplasser.

– Starten av året var utfordrende for byggenæringen med en del smitte på byggeplasser. Nå gjelder det ikke å slappe av på smittevernet i det som forhåpentligvis er sluttfasen av pandemien. Unngår vi smitte, så har byggenæringen kommet godt fra vår tids verste pandemi, sier Marianne W. Røiseland, administrerende direktør i RørNorge.

Kilde: Rørentreprenørene Norge

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår