GK vant ambisiøst prosjekt i Aurskog-Høland

 
GK vant ambisiøst prosjekt i Aurskog-HølandAursmoen skole. Illustrasjon: Arkitektgruppen Lille Frøen
AKTUELLE PROSJEKTER: GK skal levere tekniske tjenester til Aurskog-Høland kommunes ambisiøse prosjekt, som innebærer ny barnehage, 1-10 skole, flerbrukshall og svømmebasseng.

Aurskog-Høland kommune er i ferd med å realisere et ambisiøst prosjekt som vil gi innbyggerne nye og moderne møteplasser. En ny barnehage, 1-10 skole, flerbrukshall og svømmebasseng skal nemlig oppføres på Aursmoen, sentralt plassert i kommunen. 
 
Kontraktssummen for GKs leveranse i prosjektet er på 106 millioner kroner, og omfatter rør, elektroinstallasjoner, byggautomasjon og ventilasjon. Totalentreprenør er Backe Romerike AS, og GK er altså en sentral aktør på laget som skal realisere prosjektet.

Bærekraft i ordets bredeste forstand

Hele byggeprosjektet vil legge vekt på bærekraft, gjenbruk og utnyttelse av fasilitetene gjennom hele døgnet. Jens Olav Kjærstad i Backe Romerike forklarer:

– Vi vil utnytte tomten der dagens barneskole ligger. I tillegg til den nye barnehagen vil eksisterende tilbygg fra 2010 bevares og gjenbrukes. På dagtid vil svømmebassenget, flerbrukshallen, barnehage- og skolebygget brukes til undervisning, mens på ettermiddager, kvelder og i helgene vil disse fasilitetene være tilgjengelige for ulike aktiviteter og som møteplasser for innbyggerne. 
- Med dette prosjektet får lokalsamfunnet et betydelig løft, med sentralt plasserte fasiliteter på Aursmoen som har god tilknytning til idrettsanlegget og til sentrum med butikker og servicetilbud, fortsetter Kjærstad. 

Bildet: Jens Olav Kjærstad i Backe Romerike
 
GK er totalteknisk leverandør

Innenfor GKs ansvarsområder i prosjektet spiller også bærekraft en sentral rolle. 

– Eksempelvis er en av løsningene vi leverer behovsstyrt ventilasjon fra Lindinvent, med oppvarming av lokalene hovedsakelig via luften. Denne reduserer ikke bare omfanget i installasjonene, men gir også en langt mer effektiv drift med gode muligheter for detaljert overvåking via SD-anlegg, sier prosjektleder Henning Moen Johansen i GK Norge.
- Vi leverer også reversible luft-til-luft-varmepumper for produksjon av kjøling og varme til ventilasjonsanleggene, fortsetter han.

Bildet: prosjektleder Henning Moen Johansen i GK Norge
 
Dette er bare noen av eksemplene på energieffektive løsninger som kommer til å fylle innsiden av byggene øverst i Haldenvassdragene.
 
– Vi ser frem til å levere tekniske løsninger som vil bidra til å skape et godt inneklima og energieffektive systemer og vi er sikre på at fasilitetene virkelig vil gi et stort løft til hele lokalsamfunnet, avslutter Moen Johansen.
 
Prosjektet estimeres å være ferdigstilt sommeren 2025.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår