GK vant Haukeland-kontrakt

 
GK vant Haukeland-kontraktIllustrasjon: Arkitema Architects / Haukeland Universitetssykehus
GK skal bidra med elektroinstillasjoner og godt inneklima på det nye protonsenteret i Bergen. Verdi på kontrakten vil ligge på cirka 60 millioner kroner.

Det komplekse bygget skal brukes til kreftbehandling og stiller store krav til entreprenørenes faglige kompetanse. 

– GK har lang erfaring med sykehusprosjekter i region Vest, og er godt kjent med krav som stilles. Prosjektets størrelse og kompleksitet gjør dette til en særlig spennende oppgave. Vi er glade for at GK kan bygge videre på fagkunnskapen vi allerede har opparbeidet oss innenfor helsebygg, sier regionsdirektør, Knut Arild Flatjord.

Best på tildelingskriterier

Kontrakten mellom GK og Helse Bergen, som består av entreprise på elektroinstallasjoner og luftbehandling, har en samlet verdi på cirka 60 millioner inkludert mva. og ble signert i september. GK skåret best på samtlige tildelingskriterier i begge anbudsprosessene. Det trekkes også frem at selskapet samlet har gitt en svært god og gjennomtenkt beskrevet oppgaveforståelse, en god beskrivelse av organisasjonsplan og god kompetanse blant nøkkelpersonell.

– Vi ser frem til et godt samarbeid med GK for de entreprisene de er blitt tildelt, sier Kay Ove Ulvestad i prosjektledelsen for protonsenteret i Helse Bergen. 

Vil bidra til mer skånsom kreftbehandling

Bygget skal ligge ved Haukelandsbakken, og vil sammen med protonsenteret som bygges ved Radiumhospitalet i Oslo, bidra til at kreftpasienter fra hele landet fra 2024 skal kunne få protonterapi, som er en mer presis og skånsom strålebehandling. Protonstråling stiller spesielle krav til bygg og teknikk for å skjerme pasienter, ansatte og allmennhet mot utilsiktet stråling. Ventilasjonssystemet er en integrert del av strålesikkerhetssystem, og må fungere som forutsatt under operasjon av protonterapisystemet.

– Det skal på sikt arbeides i to-skifts-ordning med 13 timer behandling hver arbeidsdag i begge gantryrom. Korrekt ventilasjon, med avtrekk fra behandlingsrommene ut gjennom syklotronbunkers er en forutsetning for drift, sier prosjektleder for partikkelterapi i avdeling for kreftbehandling og medisinsk fysikk, Odd Harald Odland.

Prosjektutvikler i GK, Lars Skorpen Dahl, forteller at de strenge kravene til ventilasjonsentreprisen gjør protonsenteret til særlig interessant.
– Det stilles strenge krav Hepa-filtrering av tilluft i enkelte områder, leveranse av LAB-spjeld i forbindelse med spesialavtrekk og høye krav til energieffektive løsninger, noe som er givende for oss å jobbe med, sier Dahl.

Illustrasjon: Arkitema Architects / Haukeland Universitetssykehus

Avanserte elektroinstallasjoner

Prosjektutvikleren forklarer at også elektroinstallasjonen GK skal utføre innebærer høy kompleksitet.

– Vi har god kompetanse og rutiner for arbeid med store avanserte elektroinstallasjoner som blant annet innehar UPS og reservekraftsanlegg gjennom prosjekter som Nasjonalbiblioteket, Haraldsplass og Bybanestoppet på Haukeland. Dette vil komme godt med, sier Dahl. 

I tillegg til at GK har opparbeidet seg mye erfaring med sykehusbygg, fra pågående og tidligere prosjekter, trekker Dahl frem at det er en stor fordel at selskapet kjenner Helse Bergen som byggherre og Haukeland universitetssjukehus fra tidligere prosjekter. 

– Dette innebærer alt fra at vi kjenner til Helse Bergens arbeidsmetoder og krav, til logistikkutfordringer og egnede riggområder på og nær Haukeland, sier Dahl avslutningsvis.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår