Lindab med komplett styringssystem for brannspjeld

 
Lindab med komplett styringssystem for brannspjeldBildet: Fire System Pro består av tre hovedkomponenter – en hovedenhet, spjeldenhet og mobilapplikasjon. Hovedenheten, med støtte fra spjeldenhet, kan kobles i hele bygget med inntil 60 brann- og røykgasspjeld.
Brannvern i bygninger, og spesielt i ventilasjonssystemer, er et viktig område for Lindab. Nå lanseres et komplett styringssystem for brannspjeld.

I dag lanserer Lindab Fire System Pro – et automatisk styringssystem for brann og røyk.

Det har flere oppsett gjennom ett tilgangspunkt, tilpasset funksjonstesting og Bluetooth-teknologi for raskere igangkjøring.

- Sparer tid og utgifter

 I stedet for å måtte installere to parallelle systemer, har vi kombinert til et komplett styresystem som støtter både brannspjeld og røykgasspjeld. Vi ser på dette som en ting mindre for kundene våre å bekymre seg for, og sparer dem både tid og utgifter, sier Jesper Karlsson, produktsjef for brann styresystemer hos Lindab.

Gjennom automatisk inneslutning og røykevakuering, vil Fire System Pro hindre brann i å eskalere samtidig som den stopper røyk og giftige gasser som sirkulerer gjennom ventilasjonssystemet. I tilfelle brann kan systemet automatisk lukke brannspjeld for å begrense brannen i ett rom mens røykgasspjeld vil sikre at ingen gass eller røyk sprer seg gjennom til andre rom, men føres i stedet ut av bygning.

- Det tar bare sekunder før brann og røyk sprer seg i et ventilasjon system, så med det i tankene har vi utviklet et system med hovedfokus på hindre spredning av brannen i ett rom og samtidig trekke ut den giftige røyken for å beskytte både mennesker og bygningen mot skader, sier Jesper Karlsson.

3 hovedkomponenter

Fire System Pro består av tre hovedkomponenter – en hovedenhet, spjeldenhet og mobilapplikasjon. Hovedenheten, med støtte fra spjeldenhet, kan kobles i hele bygget med inntil 60 brann- og røykgasspjeld. Da oppnår vi et komplett styresystem for brann- og røykbeskyttelse som kan kontrolleres, overvåkes og testes i samme enhet. Systemet kan også tilpasses med andre produkter å tilby maksimal kontroll og konfigurasjon. For å spare tid og unngå stiger, er spjeld-enheten designet med Bluetooth-funksjonalitet og kan bli koblet til Lindabs Pro-Link mobilapplikasjon, hvor enheten kan settes opp og modifiseres direkte fra en smarttelefon.

Automatisk testing og kontroll

Det nye Fire System Pro-systemet kommer også med en mulighet for tilpasset og automatisk testing og kontroll av systemet. Dette inkluderer en fullt automatisk funksjonstest, individuelt testoppsett fra masterenheten, manual testfunksjonalitet og detaljert alarmkommunikasjon. Systemet er designet for å støtte en sikker og enkel installasjon, med god plass for ledninger inne i enheten og har en grundig tilkoblingsguide for å sikre rask og korrekt kobling. I tillegg kan systemet enkelt kobles til det totale styringssystemet for bygget via BacNet eller ModBus, for å få en komplett oversikt over bygget. Det nye Fire System Pro er utviklet som en del av Lindab Protect, en omfattende utvalg av Lindab-produkter og -systemer som gir større sikkerhet i bygninger.

- Brannvern i bygninger, og spesielt i ventilasjonssystemer, er et viktig område for Lindab. Vi har sett økende krav og fokus fra myndigheter for mer automatisk og pålitelig brannbeskyttelse de siste par årene. Det er også derfor vi har økt produktspekteret vårt og ekspertkunnskapen innen feltet, sier Karlsson avslutningsvis.

Lindab vil ha Fire System Pro synlig og oppkoblet  på VVS-dagene, 19-21 oktober i Lillestrøm. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår