Hedret for beste drikkevann i Innlandet

 
Hedret for beste drikkevann i InnlandetBildet: Vinnerne av Innlandets beste drikkevann 2022 er; fra venstre Arne Egdar Rosenberg, Ringsaker kommune (stedfortreder for representant) og Sverre Øystein Nysæther i Hias IKS.
Hias vannbehandlingsanlegg (Hias IKS) i Stange kommune og Narud vannverk i Ringsaker kommune har det beste drikkevannet i Innlandet. Det ble klart under semifinalen i Innlandet i konkurransen «Norges beste drikkevann» nylig.

Hias IKS vant i klassen for overflatekilder mens Narud vannverk vant i klassen for grunnvannskilder. Semifinalen ble arrangert på Hamar 8. november under VA-dagene Innlandet, melder Norsk Vann.

- Det var veldig veldig jevnt, vi har aldri hatt så små variasjoner i vannprøvene. Det var litt lavere score enn vi har hatt i de tidligere konkurransene, og vanskelig å skille prøvene fra hverandre. Men til slutt kom vi frem til to verdige vinnere som nå kan kalle seg for Innlandets beste drikkevann 2022, sier juryleder Johan P. Nielsen.

Vannverkskandidatene som deltok i semifinalen var (i alfabetisk rekkefølge):

Elverum vannverk – Elverum kommune
Granli vannbehandlingsanlegg – GIVAS IKS (Kongsvinger kommune)
Hias vannbehandlingsanlegg – Hias IKS (Stange kommune)
Jevnaker vannverk – Jevnaker kommune
Lillehammer vannverk – Lillehammer kommune
Narud vannverk – Ringsaker kommune
Os kommunale vannverk – Os kommune
Skjelbreia vannverk – Vestre Toten kommune
Skåbu vannverk – Nord-Fron kommune
Vågå vassverk – Vågå kommune
Åsnes kommunale vannverk – Åsnes kommune

9 Semifinaler

Konkurransen «Norges beste drikkevann» arrangeres av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) med 9 semifinaler rundt om i Norge før finalen går av stabelen 10. mai 2023 i Oslo. Konkurransen har blitt arrangert siden 2001, og det skal gjennomføres totalt ni semifinaler rundt om i landet før finalen i Oslo i mai 2023. De gjenstående semifinalestedene er Østlandet 16. november, Sørlandet 1. desember og Sogn og Fjordane 8. mars 2023. Vinnerne i hver klasse går videre til finalen i 2023.

Les mer om konkurransen her

Kvalifikasjonskrav og fagjury

Alle vannverk som leverer til mer enn 300 innbyggere kan delta. Vannverket må ha godkjenning fra det lokale Mattilsynet. Konkurransen har en fagjury bestående av en fast juryformann, og håndplukket ekspertise fra regionen. Denne konkurransen fokuserer på lukt og smak for å gjøre forbrukerne oppmerksomme på de gode kvaliteter som kranvann har, og hvilke forventninger man skal ha til godt drikkevann.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår