Investerer 1,1 milliard kroner i drikkevannet

 
Investerer 1,1 milliard kroner i drikkevannetIVAR IKS utvider Langevatn vannbehandlingsanlegg. Investeringen er på totalt 1,1 miliard kroner.
Langevatn vannbehandlingsanlegg i Rogaland har vært under utbygging siden 2014. Når utbyggingen er ferdig i løpet av 2018 så vil eierne IVAR IKS ha investert 1,1 milliard kroner i utbyggingen av anlegget som i dag forsyner 320.000 mennesker med drikkevann.

Av Tore Kubberød

Utbyggingen av Langevatn vannbehandlingsanlegg startet i oktober 2014. Anlegget vil, når det står ferdig få et samlet bruttoareal å¨21.000 kvadratmeter og en grunnflate på 9700 kvadratmeter. Eierne forventer at anlegget dermed vil ha kapasitet nok fram til år 2050.

Det er IVAR IKS(interkommunalt vann-, avløp og renovasjon) som står bak Langevatnvannbehandlingsanlegg. Et anlegg som leverer vann til 320.000 mennesker i de 13 eierkommunene i Rogaland. Bakgrunnen for at man nå bruker 1,1 milliard kroner på å utvide anlegget er økt kapasitetsbehov som følge økende befolkning. Det er også ønske om å kune fjerne farge, lukt og smaksstoffer fra vannet og ønske om flere hygieniske barrierer.

Entreprenører

Det vatr Kruse Smith Entreprenør AS som ble tildelt byggekontrakten for Langevatn vannbehandlingsanlegg, og betongarbeidene startet sensommeren 2015.  Maskinkontrakten, som blant annet innehlder leveranse og montasje av alle rør og ventiler ble tildelt Goodtech Environment AS. De første innstøpningsdelene ble levert senhøsten 2015, mens hovedmontasjen av rør startet høsten 2016.

For de tekniske fagene så ble det inngått følgende kontrakter:

Person/Vareheis: Reber Schindler Heis AS

Løfteutstyr: T. Kverneland & Sønner AS

VVS: URD Klima AS.

Grunnentreprenør: Stangeland Maskin AS

Elektroinstallatør: Sinus Elektro AS

Dette er IVAR IKS:

Det er IVAR IKS som eier Langevatn vannbehandlingsanlegg. IVAR står for Interkommunalt vann- avløps og renovasjon, og er et selskap som eies av kommunene i Sør-Rogaland og som har ansvar for å levere vann, rense avløpsvann og håndtere søppel for kommunene. IVAR IKS eier og driver i dag fem vannverk og leverer drikkevann til 13 eierkommuner.

Langevatn, som er det største vannbehandlingsanlegget, ble etablert i 1959 og ligger i Gjesdal kommune like sør for Ålgård. Vannverket har i dag kapasitet til å levere 2500 liter  vann i sekundet.

 

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår