Kan ha skutt gullfuglen?

 
Kan ha skutt gullfuglen?Bildet: Salgssjef Egil Hansen (t.v.) og daglig leder Ralf Iwersen. Foto: Lone Sætre
Stavangerselskapet Ventitech kan ha skutt gullfuglen i kampen mot bakterier og virus. Laboratorietester viser lovende resultater.

Luftrensere produsert i Norge og markedsført og solgt av selskapet, har ifølge Ventitech en teknologi som blant annet bidrar til å bekjempe COVID-19.

- Nå vil stadig flere både innen helsesektoren, legevakt, kommuner og offentlig virksomhet for øvrig, samt barnehager, hoteller og kjøpesentre, ha de avanserte luftrenserne. Tester og nå også uavhengige undersøkelser viser at teknologien kontinuerlig desinfiserer overflater og luft, fjerner smittestoffer og hindrer smitteoverføring. Utstyret drives uten bruk av kjemikalier eller ozon, og bryter ned virus til ufarlige biprodukter. En stor fordel med teknologien er også at den er i drift mens det er ordinær virksomhet og folk i lokalet. Det faktiske utstyret finnes i ulike størrelser, og monteres helt enkelt kun med en stikkontakt i veggen, forteller eierne av Ventitech, Ralf B. Iwersen og Egil Hansen, i en pressemelding.

Eierne i Ventitech har 20 år bak seg i bransjen, står bak luftrensere montert av Westcontroll av Robertson, og med teknologi fra det amerikanske selskapet Aerus som en del av konseptet. Stavanger-selskapet har allerede levert en rekke luftrensere til alt fra kommunale virksomheter som legevakt, sykehjem, bo- og omsorgssentre til barnehager, kontorer, hoteller og varehandel over hele Norge, hvor det er stor interesse for kvalitetsluften utstyret skaper.   

Stadig større privat interesse

Ved siden av det offentlige markedet samt næringslivet, øker nå også privat etterspørsel. Stadig flere forstår at hjemmeklimaet kan bli bedre og tryggere med denne formen for teknologi. Slik sett er det en god investering i forebygging og god helse, mener Ventitech-eierne, som ikke legger skjul på at de siste månedenes pandemi har aktualisert fokuset på luftkvalitet, men som likevel har vært i bransjen så lenge at virksomheten har et langsiktig perspektiv på marked, teknologi og produkter.   

- Selv om man i moderne boliger legger vekt på luft og innemiljø, snakker vi her om å redusere risiko for sykdom forårsaket av bakterier og virus. Dette handler med andre ord om mye mer enn kun frisk luft, selv om vår teknologi også gir det. Mange har erfaring med såkalte luftrensere, som likevel ofte ikke har noe særlig effekt. De får en helt annerledes og ny opplevelse med vår løsning, sier Ralf B. Iwersen.

En fersk amerikansk undersøkelse og laboratorietest publisert i september, viser at teknologien, som går under navnet Aerus ActivePure og som brukes i Ventitechs luftrensere, dreper COVID-19 på overflater. Testene er gjort av sertifiserte og uavhengige laboratorier i USA, og nå er fokus også på godkjenning i EU.

Ufarliggjør virus i løpet av timer

- Vår erfaring er at stadig flere er bevisst viktigheten av sunn inneluft. Det henger ikke minst sammen med at vår teknologi har dokumentert virkning i forhold til å fjerne bakterier, smittsomme mikroorganismer og virus hvor uavhengige tester viser at systemet er effektivt. At vi her også snakker om dokumentert effekt overfor COVID-19, er selvsagt svært positivt. Vi snakker da både om de som er i luften og på overflater. Uavhengige laboratorietester bekreftet at teknologien dreper COVID-19 virus innendørs. Tester viser også at etter kun 7 timers drift, vil teknologien fortløpende ufarliggjøre nye COVID-19 virus som tilføres et rom, sier Egil Hansen.

- Disse resultatene stemmer med de data produsenten selv har operert med. At vi nå har fått en uavhengig bekreftelse på dette, er selvsagt velig positivt. Vi mener våre produkter i dag er det mest effektive system for hurtig og kontinuerlig beskyttelse, sier de to Ventitech-eierne.

- Luftrensere defineres innenfor to kategorier: Såkalt aktiv nøytralisering eller rensere som nøytraliserer oppsamlet forurensning. Ventitechs teknologi tilhører den første gruppen, det vil si at den kontinuerlig desinfiserer omgivelsene. Det gjelder ikke bare luft, men også forurensning på overflater. Aerus-teknologien er patentert internasjonalt, og Ventitech i Stavanger har eksklusive rettigheter til teknologien i det skandinaviske markedet. Ikke ulikt mange andre teknologier, er ActivePure teknologien basert på NASAs høyteknologiske virksomhet, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår