KIB – Kvinner i byggenæringen

 
KIB – Kvinner i byggenæringen
En kombinasjon av noen artikler i fagpressen, kundebesøk og møter med BARE menn, rykter om en legendarisk VVS-jentetur i Oslo og det faktum at dette viste seg å være en spennende bransje med alt for lite kvinner i, tente en ide.

Hva med et nettverk for kvinner? Hva med å samle alle sammen, skape en felles arena hvor vi kunne utveksle erfaringer og løfte hverandre opp og frem?

På Swegons kontor i Sandbrekkeveien 96 i Bergen, var både Sana Nazir og Birthe Espeland Steinsøy enig om at dette var en strålende ide, men hva med de andre kvinnene? De loddet stemningen rundt omkring og svaret var enslydende. Dette var noe som alle syntes hadde vært gøy. Men hvor skulle de begynne? Middag?

Ideen om et jentenettverk var som sagt loddet og plantet. I januar gikk det fra ide til handling og jentene i Swegon arrangerte det første treffet. De kunne ikke vente på noe eller noen, så Swegon ble dermed sponsor for hele arrangementet. Middagen ble en stor suksess og samtalene rundt bordet var det de trengte for å ta dette videre. Samtalene besto av utveksling av erfaringer, hvordan man jobbet og hvordan det er å være kvinne i en såpass mannsdominert bransje. Samtalene rundt bordet var nok til å overbevise Sana og Birthe om at dette er noe det er behov for.

Neste steg var å finne seg en samarbeidspartner. Dette fant de i VKE og Aud Børseth Dellrud. Hun delte visjonen til punkt og prikke, og med henne på laget gikk resten nesten av seg selv.

KIB er nå tatt opp som en undergruppe av VKE, etter vedtak i styret. Alle gleder seg til samarbeidet videre.

Visjonen til KIB er intet mindre enn dette:

«Bygge bransjen er en mannsdominert bransje. Ved å skape en felles arena for de kvinnene som er i den, tror vi at dette er positivt, ikke bare for kvinnene, men for hele bransjen. Målet er til syvende og sist å gjøre bransjen vår mer attraktiv, både for kvinner og menn. Målet er å synliggjøre en spennende bransje i utviklingen, som byr på mange muligheter.» Det er to årsaker til at dette faktisk har blitt noe av; den første er direktøren i Swegon, Jan Seljesæter, som ga et rungende «JA» når Sana og Birthe foreslo ideen om en middag for jentene og hva det potensielt kunne lede til. Han åpnet gladelig Swegon-lommeboken for å få dette til. Den andre er Aud Børseth i VKE. Hun sa ikke bare ja til ideen, hun delte også visjonen. Hun så behovet og hun så potensialet til KIB.

KIB-styret i dag består av følgende medlemmer:
- Sana Nazir – Salgsansvarlig GOLD, Swegon AS. Leder for KIB.
- Diana Espelid – Driftsingeniør, Haukeland Universitetssykehus
- Anette Nilsen – Rådgiver, COWI AS
- Julia Skorpen Dahl – Prosjektleder, GK Inneklima AS
- Siri Skorve – Serviceleder kulde, GK Inneklima AS
- Birthe Espeland Steinsøy – Salgsansvarlig lufttekniske produkter, Swegon AS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår