Klar for prosjekt Svalbard

 
Klar for prosjekt SvalbardBildet: Når Entrepnor og Olimb inntar Longyearbyen i sommer utføres verdens nordligste rørfornyingsoppdrag. Foto: Odd Borgestrand
Entrepnor i Korgen i Nordland forbereder seg nå på å utføre verdens nordligste rørfornyingsoppdrag. Arbeidsstedet ligger på 78 grader nord, stedet heter Longyerbyen på Svalbard, og oppdragsgiver er Longyearbyen lokalstyr

Av Odd Borgestrand

Prosjekt Svalbard er et samarbeidsprosjekt mellom Entrepnor og Olimb, og har oppstart i juli.
- I kombinasjon med Entrepnor’s kunnskap og engasjement, sammen med Olimb’s mangeårige erfaring, er vi innstilt på at dette blir et velfungerende samarbeid, sier avdelingsleder for rørfornying i Entrepnor, Hallvard Johansen.

Rørinspeksjon
- Det startet egentlig med en henvendelse fra Olimb Group om vi kunne bidra med spyling og rørinspeksjon på Svalbard. Vi sier ja til alle henvendelser. Partnere og kunder skal alltid få ja fra oss. Er vi ikke i stand til å løse utfordringene med egne mannskaper vil vi skaffe nødvendig kompetanse, forklarer Hallvard Johansen.
Han tok turen til Longyearbyen for befaring på stedet, og kunne raskt fastslå at det var et betydelig behov for rørfornying, og at det var et oppdrag som passet midt i blinken.

400 meter med bunnledninger
- Vi skal i første omgang rørfornye bunnledninger ved det lokale energihuset. I tillegg er det også behov for samme type tjeneste ved et av lokalstyrets hybelhus, som benyttes til å huse lærere ved Universitetssenteret på Svalbard. Totalt 400 meter med innvendig rørfornying skal dermed gjennomføres i perioden juli til september.
Tilstanden på bunnledningene tilsier snarlig rørfornying, og derfor går vi i gang allerede neste måned. Vi vil benytte strømpeforinger for dette oppdraget.  Vår observasjon er at tilstanden på rørene på Svalbard er generelt dårlig. Årsaken til dette er at alt avfall fra husholdninger, restauranter og offentlige bygninger blir kvernet i vaskene før det sendes ut i avløpsnettet. Det medfører økt slitasje på rørnettet, sier daglig leder Lennart Miljkovic.

Vurderer egen avdeling
- Lokalstyret på Svalbard har behov for våre tjenester og det er et stort behov for spyling og tining. Når vi sender utstyr med båt til Longyearbyen i sommer er det ikke hundre prosent sikkert at vi tar dette utstyret tilbake til fastlandet når det første oppdraget er gjennomført, sier Johansen og Miljkovic med et smil. Dermed avslører de at de vurderer å opprette en lokal avdeling på Svalbard.

Entrepnor AS har sitt hovedfokus på vann og avløpstjenester. Medarbeiderne her har lang fartstid og har et klart mål om å være førstevalget når kunder har behov for åpning av avløpsrør, rørinspeksjoner, rørfornying uten graving og andre NoDig-metoder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår