Klart for BACnet-kurs

 
Klart for BACnet-kursBildet: Frank Schubert fra Beckhoff Automation GmbH & Co foreleser under BACnet-kurset 15-16. februar
NFEA arrangerer BACnet-kurs i Oslo i 15-16. februar 2023. Foreleser er Frank Schubert fra Beckhoff Automation GmbH & Co i Tyskland.

Schubert har vært involvert i utviklingen av BACnet-standarden siden 1997. Han har erfaring med implementering av flere store BACnet-installasjoner i Sentral-Europa.
– Alle som er interessert i BACnet vil ha nytte av kurset. Målet med kurset er å lære hvordan du spesifiserer BACnet ved anbud. Du lærer ikke bare om BACnet-teknologien, men også hvordan du bruker BACnet-spesifikasjonene i prosjektdesignfasen, presiserer Frank Schubert.

Verdensomspennende standard

Innen byggautomatiseringen snakkes det ofte om Building Automation and Control Networks (BACnet). BACnet er en kommunikasjonsprotokoll spesielt utviklet for byggautomatiseringsapplikasjoner. Protokollen ble designet som kommunikasjon for byggautomasjon og kontrollsystemer for applikasjoner til oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg (HVAC), lyskontroll, adgangskontroll, branndeteksjonssystemer og tilhørende utstyr. Etter at den første utgaven av BACnet kom i 1995, er BACnet blitt en verdensomspennende standard. Den blir kontinuerlig vedlikeholdt og oppdatert i ASHRAE-komiteen SSPC-135. 

BACnet blir mer og mer viktig i private og offentlige bygg. BACnet-protokollen gir mekanismer for datastyrte byggautomatiseringsenheter for å utveksle informasjon, uavhengig av den spesielle bygningstjenesten de utfører. Tilkobling av enheter fra forskjellige produsenter krever en presis spesifikasjon. Kurset er spesielt rettet mot alle parter som er involvert i planlegging og spesifisering av bygninger. Det er også viktig at systemintegratorer forstår kravene. I kurset lærer du grunnleggende elementer som nettverk, objekter og tjenester i tillegg til avanserte funksjonsområder for alarmering, planlegging og trendlogging. 

Typisk mål for angrep

Videre får du kunnskap om hvordan BACnet spesifiseres inn i anbud for å få best mulig interoperabilitet. Nettverkssikkerhet som bruker den nyeste tilnærmingen BACnet/SC vil også bli introdusert. Cybersikkerhet blir mer viktig og BACnet/SC (Secure Connect) legger til kryptert kommunikasjon til bygningsautomatiseringsenheter og komponenter.
- Etter min oppfatning må cybersikkerhet legges til enhver form for infrastruktur og selvfølgelig til kritisk infrastruktur snarest. Building Automation som et typisk mål for angrep, er fortsatt undervurdert. Så snart flere bygninger kobles til internett, øker den potensielle risikoen for angrep dramatisk. Å legge til cybersikkerhet til bygninger er ikke lengre bare et godt alternativ lenger, det er et MUST, sier Schubert.

Hovedmålene til BACnet/SC er:

- Øke IT-vennligheten med bruk av teknologier som er kjent for IT-administratorer.
- Bruke cybersikkerhetsteknologier for å kryptere BACnet-kommunikasjon.
- Øke kompatibiliteten med eksisterende BACnet-installasjoner for å kunne rute eksisterende BACnet/IP- eller MS/TP-nettverk til BACnet/SC som en migreringsvei.

KLIKK HER for påmelding og info. Påmeldingsfrist: 2. februar 2023.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår