Kristiansund og Voss har best drikkevann

 
Kristiansund og Voss har best drikkevannFoto: Sindre Haarr
I snart ett år har juryen lett etter det beste drikkevannet i landet. Etter en lang smaksrunde i finalen på Ås kom juryen med sin bedømmelse: Norges beste drikkevann finner vi i Kristiansund og på Voss.

I klassen for overflatekilder var det Kristiansund vannverk som stakk av med seieren.

- Dette var stas. Vi har en god og beskyttet drikkevannskilde, som vi prøver å holde uberørt, forteller Thor Hasselø som er leder for vann og avløp i Kristiansund kommune.

Det beste grunnvannet i Norge finner vi på Voss.

- Dette var fantastisk! Vår gode grunnvannskilde er grunnen til at vi vinner i dag, forteller Agnar Bøthun som er driftsoperatør i Voss herad.

Juryleder, Johan P. Nielsen, forteller at konkurransen var beinhard og at juryen trengte en ekstra runde for å avgjøre hvem som skulle stå på toppen av pallen.

– I dag har vi smakt på vann av svært høy kvalitet og juryen mener at vi har funnet to verdige vinnere, forteller Nielsen.

Setter standarden

Konkurransen arrangeres av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk Forening som har kårets Norges beste drikkevann siden 2003.

– Først og fremst vil jeg gratulere Voss og Kristiansund. Konkurransen setter smak og vannkvalitet i fokus. I hele landet har vi veldig mye godt drikkevann. Vi håper at konkurransen er med å sette standarden for hva som er godt drikkevann, løfte frem godt arbeid som gjøres i hele landet og ikke minst at vannverkene deler beste praksis med hverandre, sier administrerende direktør i Norsk Kommunalteknisk Forening, Kirsti Kierulf.

Jevnt over svært høy kvalitet

Norsk Vann-direktør, Ragnhild Aalstad, mener konkurransen er med å skape blest om bransjen og det viktige samfunnsoppdraget som ligger i å sikre godt og rent vann til alle.

– Norge er så heldig å ha verdens beste drikkevann, med jevnt over svært høy kvalitet. Jeg håper konkurransen kan bidra til oppmerksomhet om hvor heldige vi er som har denne ressursen så tilgjengelig. Det er lett å ta dette for gitt, men vi vet at det ikke kommer av seg selv. Ansatte i vannbransjen og Norsk Vanns medlemmer jobber hver eneste dag for å sikre rent vann i springen. Samtidig vil det være behov for ytterligere grep for å sikre rent drikkevann også i fremtiden, både teknologiutvikling, investeringer og arbeidsinnsats. Sammen er vi klare for å ta også den utfordringen, avslutter Aalstad.

KILDE: Norsk Vann AS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår