Lærepris til 70 åring fra Fosen

 
Lærepris til 70 åring fra FosenBildet: Johs. J. Syltern AS, ble kåret til Årets Lærebedrift 2018 under Arctic Entrepreneur i dag. Daglig leder Øystein Syltern trakk fram to av sine lærlinger, Ole Askim t.v og Jesper Haugsnes i møte med kunnskapsminister Jan Tore Sanner, som sto for prisutdelingen. Foto: Odd Borgestrand
ARCTIC ENTREPRENEUR: Entreprenørselskapet Johs. J. Syltern AS, med base i Åfjord på Fosenhalvøya ble kåret til Årets Lærebedrift 2018 under Arctic Entrepreneur i dag.

Av Odd Borgestrand

Nok en gang var det kunnskapsminister Jan Tore Sanner som delte ut en pris som er med å gi et tydelig signal på at yrkesrettet utdannelse står høyt på den politiske agenda både i MEF og i regjeringen.

Daglig leder Øystein Syltern var i det spøkefulle hjørnet da han takket juryen for det han betegnet som et «klokt valg».
Seks bedrifter fra hele landet var nominert til prisen, nemlig Horne Maskin AS fra Sogn og Fjordane; Pon Equipment AS, Troms, Kjeldaas AS, Vestfold, Veflen Entreprenør AS, Hedmark,Johs. J. Syltern AS , Trøndelag og Nordbø Maskin, Rogaland.
- Det var kanskje tilfeldig at vi vant, for alle de nominerte bedriftene er meget kompetente. Hele firmaet setter stor pris på dette, og det passet fint for oss som markerer 70 års virksomhet i år, sa Syltern.

90 lærlinger
Siden år 2000 har firmaet tatt inn om lag 90 lærlinger, og halvparten av dem er i jobb i selskapet i dag.  Han trakk fram to av sine læregutter, Jesper Haugsnes og Ole Askim, som representanter for lærlingene. Jesper er reparatør, og ble lovet ny skiftenøkkel til verkstedet, mens Ole fikk nøklene til en helt ny Cat 326.
- Det blir artig å komme hjem nå, kvitterte Ole overfor VVS aktuelt. En ny graver er en kjempebonus i tillegg til selve utmerkelsen, mente han, og gledet seg på vegne av firmaet og alle sine dyktige kolleger.

Tilbud om fast jobb
Alle som gjennomfører læretiden hos Johs. J. Syltern AS får tilbud om fast jobb. Det har vært en viktig del av samfunnsengasjementet i lokalmiljøet på Fosen for denne bedriften. Kunnskapsminister Jan Tore Sanner formidlet juryens begrunnelse for å gi årets pris til nettopp denne bedriften.
Juryen fremhevet at bedriften jobber langsiktig og har en målrettet strategi når det gjelder inntak av lærlinger. Dette er et selskap som tar samfunnsansvar ved å ha et sterkt fokus på rekruttering av lærlinger i nærområdet. Selskapet har også utvist stort engasjement for utvikling av det anleggsfaglige utdanningstilbudet i sin region.

Stiller krav
«Johs. J. Syltern AS stiller tydelige krav til sine lærlinger, og det er også grunnen til at det er så høy gjennomføringsgrad blant lærlingene. Bedriften tør å satse fordi de ser lærlingene som en viktig ressurs, og er en flott representant for anleggsbransjen og norsk næringsliv», het det videre i juryens begrunnelse.
Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) og Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (OKAB) ønsker med denne prisen belønne bedrifter som har utmerket seg i sitt arbeid med oppfølging av lærlinger.
Juryen ledes av kompetansesjef i MEF, Terje Eikevold, og besto i tillegg av representanter fra OKAB og Norsk Arbeidsmandsforbund.

En viktig pris
Administrerende direktør i MEF, Julie Brodtkorb sier til VVS aktuelt at prisen er viktig for hele bransjen, og hun gir honnør til OKAB, opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene, for den viktige jobben de utfører med opplæring av lærlinger og lærekandidater.

MEF har overoppfylt sine forpliktelser når det gjelder lærlingeplasser, og nå er det opp til myndighetene å oppfylle sin del av samfunnskontrakten ved å tilby tilstrekkelig med skoleplasser. Dessuten er det viktig for oss å få ungdom inn på de fagene der de har gode muligheter for jobb.
- Jeg har på mine reiser registrert at enkelte fylkeskommuner bevilger mer pr elev til fag som hest og hov framfor anleggsteknikk, så må det være lov å stille spørsmål ved denne prioriteringen, sier hun.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår