Lanserer Alfix ProFix Plus

 
Lanserer Alfix ProFix PlusFlislimet Alfix ProFix Plus gir flisleggeren et bedre arbeidsmiljø takket være lav vekt og støvreduksjon med redusert bruk av fossil olje. Foto: Alfix
I 2022 vant Alfix Byggeriets Miljøpris for sin aktive bærekraftsstrategi. I forbindelse med dette lanserer de nå Alfix ProFix Plus, et av Norges første svanemerkede flislim.

Det nye produktet reduserer CO2-utslipp og gir flisleggeren et bedre arbeidsmiljø takket være lettere vekt og støvreduksjon med redusert bruk av fossil olje.

Det danske familieselskapet Alfix har gjennom tre generasjoner og seks tiår produsert og levert produkter som sparkel, lim, fugemasser og vanntettingssystemer til kunder i Norden. Siden 2000 har selskapet jobbet målrettet for å minimere selskapets miljøavtrykk, ved å utarbeide solide miljøstrategier og fokusere på bærekraftig produktutvikling.

I 2022 vant Alfix for andre gang en av Danmarks mest eminente miljøpriser i byggebransjen, Byggeriets Miljøpris. Første gang var i 2012. Nå har de lansert sin nyeste mer grønne løsning på det norske markedet, Alfix ProFix Plus, som i tillegg til sine miljøfordeler også gir flere viktige fordeler for håndverkeren og flisleggeren. De neste tre ukene vil deres gode samarbeidspartner, Modena Fliser, holde Road show i syv forskjellige norske byer og da blir Alfix ProFix Plus et viktig produkt de vil vise frem.


Flislimet Alfix ProFix Plus gir flisleggeren et bedre arbeidsmiljø takket være lav vekt og støvreduksjon med redusert bruk av fossil olje. Foto: Alfix

Ny teknologi sikrer støvreduksjon
Det nye flislimet er en videreutvikling av forgjengeren Alfix ProFix. Selv om Alfix ProFix Plus har et redusert CO2-avtrykk på mer enn en fjerdedel sammenlignet med Alfix ProFix, har produktet fortsatt de samme solide tekniske egenskapene. Henrik Kristoffersen, Key Account Manager Norge i Alfix, forklarer:

- Alfix ProFix Plus er støvreduserende, noe som sikrer et forbedret arbeidsmiljø. Støvreduksjonen oppnås takket være ny teknologi som minsker bruken av fossil olje med mer enn 90 prosent. Vi har også redusert vekten til produktet fra 20 kilo til 18 kilo, for å minimere belastningen på flisleggeren. Produktet er imidlertid betydelig drøyere, takket være det nye innholdet.

Han fortsetter:

– Med Alfix ProFix Plus får du en effektiv og allsidig løsning som både er godkjent for våtrom og egnet for gulvvarme. Den lettflytende konsistensen sørger for god bearbeiding og i likhet med Alfix ProFix er den også gangbar dagen etter under de fleste forhold. Den er enkel å påføre og har også lang åpningstid, noe som gjør den optimal å jobbe med både innendørs og utendørs.


I 2022 vant Alfix for andre gang en av Danmarks mest eminente miljøpriser i byggebransjen, Byggeriets Miljøpris. Første gang var i 2012. Nå har de lansert sin nyeste mer grønne løsning på det norske markedet, Alfix ProFix Plus. Foto: Alfix

Felles ansvar for bedre miljøtenkning
Alfix ProFix Plus er det første danskproduserte flislimet som er Svanemerket. Den lever opp til Svanemerkets strenge miljø- og kjemiske krav og gir betydelige fordeler når det gjelder CO2-reduksjon. Kristoffersen forteller:

– Over 98 prosent av CO2-påvirkningen fra byggekjemiske produkter kommer fra råvarene deres. Vi har derfor tenkt innovativt under utviklingen av det splitter nye Alfix ProFix Plus-limet. Produktet har 27 prosent lavere CO2-påvirkning sammenlignet med vårt velkjente Alfix ProFix. Det er fordi vi bruker andre og nye CO2-reduserte råvarer, som CO2-redusert sement og biobasert polymerplast. Vi har også redusert emballasjens CO2-utslipp med 90 prosent.

Alfix samarbeider også tett med kjeden Modena Fliser, som er ledende innen flis og flisrelaterte produkter i Norge. Atle Thu, salgssjef Proff i Modena, sier:

– Alfix har vært en viktig samarbeidspartner for Modena Fliser siden oppstarten i 1986, og er vårt sterkeste merke innenfor flislim. De er dyktige til å utvikle nye produkter som er bedre for klimaet og miljøet, som også tar hensyn til et bedre arbeidsmiljø for de utførende. Det er det nye flislimet Alfix ProFix Plus et godt eksempel på. Vi ser at støvreduserte produkter er populært, spesielt fordi det er lettere å mikse limet innendørs. Vi håper Alfix ProFix Plus får en sterk posisjon i markedet.

Thu avslutter:

– Modena Fliser er sertifisert som et miljøfyrtårn og setter bærekraft høyt på dagsorden. Da er det veldig viktig for oss at våre samarbeidspartnere tar ansvar. Bransjen stiller strengere og strengere krav til produktene som selges, og med produkter som ProFix Plus hjelper vi de utførende til å ta mer klimabevisste valg. De neste tre ukene vil Modena holde Road show i syv forskjellige norske byer og da blir Alfix ProFix Plus et viktig produkt vi vil vise frem.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår