Lanserer ArmaFix VVS

 
Lanserer ArmaFix VVSBildet: ArmaFix VVS rørstøtte er en bærekraftig, lett løsning som forhindrer energitap, på grunn av rørbraketten. Foto: Armacell
PRODUKTNYHET: Armacell presenterer en ny isolert rørklemme, ArmaFix VVS. Denne rørklemmen er basert på resirkulert PET og gir en effektiv isolasjonsløsning for montering av varme-, ventilasjons- og sanitærrør.

For å hindre energitap på grunn av kuldebroer, må rør, beslag og rørklemmer isoleres. Ved å termisk isolere røret og dets feste fra hverandre forhindrer ArmaFix VVS kuldebroer.

- Den lette, isolerte klemmen kan installeres raskt, enkelt og pent. Sammenlignet med isolerende rørbraketter etter at de er montert, sparer ArmaFix VVS røropplagring både tid og penger, heter det i en pressemelding fra Armacell.

Utnytt det enorme sparepotensialet

- Energitap fra varme- eller varmtvannsrør som følge av uisolerte rørklemmer forblir vanligvis uoppdaget. De blir kun synlige på termiske bilder. I henhold til EN ISO 12241 oppstår varmetap på 15 prosent innenfor og 25 prosent utenfor bygninger fra kuldebroer på grunn av uisolerte rørstøtter. Som tredimensjonale varmestrømsberegninger utført av det tyske passivhusinstituttet har vist, resulterer en uisolert rørklemme på et rør med en ytre diameter på 26,9 mm og en isolasjonstykkelse på rundt 27 mm i en '"varmebrotapskoeffisient" på 0,06 W/K. Avhengig av mediumtemperaturen og bygningens varmeisolasjon, kan varmetapet til en uisolert rørfeste tilsvare 1 meter uisolert rør, mener Armacell.

Bildet: Avhengig av rørdiameteren kan varmetapet fra en uisolert rørbrakett (til venstre) tilsvare det fra opptil 1 meter uisolert rør. Foto: Armacell

Enkel installasjon

Armacell presenterer en røropplagring spesielt utviklet for bruk på varme- og varmtvannsrør. ArmaFix VVS består av resirkulert PET som det er limt skall av malt aluminiumsplate rundt. Disse skallene fungerer også som en ekstern dampsperre. Rørstøtten kan monteres raskt, enkelt og pent. Ved bruk av standardklemmer er det nødvendig å isolere rørstøtten i etterkant. Dette er arbeidskrevende og tidkrevende. ArmaFix VVS røropplagring i ett stykke åpnes derimot ganske enkelt direkte når røropplegget legges, plasseres rundt røret og festes med metallklemmen.

Skum av høy ytelse 

ArmaFix VVS er basert på resirkulering av PET-flasker, produksjonsskrotet strømmer tilbake til produksjon av nye PET-blokker, og ved slutten av levetiden kan røropplagringen resirkuleres fullstendig igjen. Ved klassisk resirkulering vil kvaliteten på produktet vanligvis synker, men Armacell bruker resirkuleringen av PET-flasker for et høyteknologisk produkt. PET har en utmerket miljøytelse: materialet krever mindre enn 60 prosent energi sammenlignet med  produksjonen av PUR og frigjør over 80 prosent mindre CO2. PET laget av resirkulert materiale går enda bedre: Produktet bruker 40 prosent mindre energi og forårsaker 30 prosent mindre CO2-utslipp enn konvensjonelle PET-skum.

- ArmaFix VVS er egnet for rør med driftstemperatur opp til 80 °C. Rørstøtten er konstruert for isolasjonstykkelser på 30 mm til 80 mm og er tilgjengelig for ytre rørdiameter på opptil 114 mm. Den er tilgjengelig i en praktisk kombipakke med de matchende rørklemmene, skriver Armacell avslutningsvis i pressemeldingen.

Med mer enn 3200 ansatte og 25 produksjonsanlegg i 17 land, driver Armacell to hovedvirksomheter, Advanced Insulation og Engineered Foams, og genererte et nettosalg på 677 millioner euro og en justert EBITDA på 117 millioner euro i 2021. Armacell fokuserer på isolasjonsmateriale for teknisk utstyr, høytytende skum for høyteknologiske og lette applikasjoner, samt neste generasjons aerogelteppeteknologi. 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår