Norsk Bioenergi overtar Eiker Bioenergi

 
Norsk Bioenergi overtar Eiker BioenergiBildet: Flisfyringsanlegget på Fokserød i Vestfold
Norsk Bioenergi AS satser på flere bioenergianlegg på Østlandsområdet, og ønsker på denne måten å bidra til grønn og sikker energiforsyning.

I april ble eierne av Eiker Bioenergi og Norsk Bioenergi enige om at sistnevnte overtar 100 prosent av aksjene i Eiker Bioenergi. I realiteten er dette overtagelse av de åtte bioenergianleggene som er eiet og driftet av Eiker, alle beliggende i Buskerud og Vestfold. Disse er tillagt Norsk Bioenergis portefølje fra og med mai. Det er snakk om sju flisfyringsanlegg og ett pelletsanlegg. Norsk Bioenergi har fra tidligere flere flisfyringsanlegg i det samme området.

– Disse anleggene passer godt inn i eksisterende driftsopplegg og vil gi god og sikker energileveranse. Dette vil også skape gode synergier for selskapet, sier daglig leder Jan Tosptad i Norsk Bioenergi i en pressemelding. Topstad er også deleier i Norsk Bioenergi. 

Rune Isachsen, som gjennom sitt holdingselskap er eier i Norsk Bioenergi, er opptatt av videreutvikling av anleggene, og da spesielt anlegget i Eiker Næringspark, som han også eier. Alle energianleggene som inngår i porteføljen til Norsk Bioenergi er basert på skogsflis, briketter eller pellets som brensel. Det er med andre ord klimanøytral energi som produseres, og tilknytning til anleggene er dermed del av det grønne skiftet. 

Topstad trekker frem flisfyringsanlegget på Fokserød i Vestfold.

– Dette er et anlegg med utviklingspotensial, ikke minst med sin beliggenhet opp mot næringsområder, og kanskje også mulig utvidelse til Torp lufthavn, sier Topstad avslutningsvis. 

Om Norsk Bioenergi:

Norsk Bioenergi har siden oppstarten i 2007 etablert et trettitalls klimanøytrale flisfyringsanlegg rundt om i landet.  Topstad understreker at det satses aktivt nasjonalt, og at selskapet i dag har nær- og fjernvarmeanlegg i de fleste fylkene i Norge. Norsk Bioenergi er blant de aller største i Norge i denne bransjen, og med overtagelsen av Eiker Bioenergi vil årlig energileveranse nærme seg 200 GWh fra 2023/2024.

Det er Norsk Bioenergi som har fjernvarmeanleggene både i Mjøndalen og Lierbyen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår