LIXIL satser på solenergi

 
LIXIL satser på solenergiBildet: Oversiktsbilde av LIXIL's Solcellepark i Albergaria, Portugal
Alle LIXIL-anlegg har siden 2020 vært CO²-nøytrale. Nå fortsetter satsningen på grønn energi med en solcellepark i Albergaria, Portugal, noe som kommer til å redusere CO²-utslipp med 740 tonn i året.

LIXIL eier av GROHE, åpner en solcellepark med 2 270 solcellemoduler som kommer til å ha en total kapasitet på maks 1 500 kilowatt ved sitt produksjonsanlegg i Albergaria, Portugal.

Investeringen er en del av LIXIL’s globale miljøstrategi for å oppnå netto null av CO²-utslipp innen 2050. Solparken ble innviet av en rekke prominente gjester, deriblant den portugisiske miljø- og klimaministeren Duarte Cordeiro, den lokale borgemesteren António Loureiro og Jens Harder, Leader Manufacturing Fittings hos LIXIL.

– Jeg vet at vi kommer til å kunne akselerere Portugals overgang til en CO²-nøytral økonomi, samtidig som vi fremmer konkurranskraften for vår industri og våre foretak gjennom redusert bruk av kull, mindre kraftforbruk og fremming av fornybar energi. Portugal har som mål at fornybar energi skal stå for 80 prosent av all kraftproduksjon innen 2030. Det her er grunnen til at vårt samarbeid med LIXIL er viktig. Innvielsen av denne solcelleparken er det perfekte prosjektet som vårt land trenger, sier Duarte Cordeiro i en pressemelding.

Solcellesystemet kommer til å bidra til åtte prosent av produksjonsstedets energibehov og takket være de nye solcellene kommer anleggets CO2-utslipp til å minske med mer enn 740 tonn i året. Det kommer totalt til å generere 1 500 kWp per år. Parken er bygd dels på bakken, dels som en solbeskyttelse (carporter) som installeres på foretakets parkeringsplass og gir den hyggelige bieffekten å beskytte kjøretøy for så vel varme som nedbør. Samtidig kommer ladestasjoner å bli installert for elbiler.

– Vi er overbeviste om at LIXIL kan være en drivkraft for gode og innovative løsninger som har en positiv innvirkning på planeten. Å bruke fornybare energikilder er en nøkkelfaktor for ytterligere reduksjon av vårt CO2-avtrykk. Siden april 2020 har produksjonen i GROHE vært CO2-nøytral og har kompensert for uunngåelige CO2-utslipp i fortiden. Dette inngår i en rekke beslutninger om at produksjonssteder for termostater og kjøkkenkraner fra GROHE Blue og PVD Coloring skal være bærekraftige. En av de viktigste initiativene har vært minskningen av vannforbruk i tilvirkningsprosessen, sier Jens Harder, Leader Manufacturing Fittings, LIXIL

Solcellesystemet inngår som en del i investeringer gjort i senere tid i grønn energi ved produksjon av alle LIXIL-armaturer. Solparker har alt blitt satt i drift i Klaeng, Thailand og installeres nå i tyske Lahr og Hemer. Bare i Albergaria ble det allerede forrige år investert cirka femti millioner kroner i produksjonslinjer og maskiner for kapasitetsøkning for å møte en stigende etterspørsel.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår