Lever ut drømmen som baderomsdesigner

 
Lever ut drømmen som baderomsdesignerBildet: Janne Lyng forteller at jobben som baderomsdesigner og prosjektleder er utrolig spennende og kreativ, men legger heller ikke skjul på at den er krevende.
Janne Lyng fra Brumunddal storkoser seg i drømmejobben som baderomsdesigner hos Bademiljø Asbjørn Nordsveen. Hun mener det er avgjørende å få damers perspektiv på det faglige når baderom skal pusses opp.

Da Lyng kom inn i VVS-bransjen for åtte år siden, hadde hun ingen erfaring på feltet. Læringskurven var derfor bratt da hun fikk sitt første oppdrag.
 
– Jeg skulle designe en helt ny VVS butikk med utstillinger og produkter, og fikk en haug med kataloger i fanget som jeg skulle bestille varer fra. Det ble en svært bratt men god læringskurve, med god bistand fra trivelige kollegaer og dyktige fagfolk, sier Lyng.
 
Har ansvaret for hele oppussingsprosessen
Lyng forteller at jobben som baderomsdesigner og prosjektleder er utrolig spennende og kreativ, men legger heller ikke skjul på at den er krevende. Man har et stort ansvar, hvor både kunde og håndverkere skal følges opp.
 
– Jeg har alltid jobbet med design, men her får jeg følge hele prosessen fra A til Å. Badet er det stedet der vi mennesker både begynner og avslutter dagen, derfor føles det veldig meningsfullt å være med på å forme det rommet som folk skal ha i 20-30 år fremover, sier hun.
 
Lyng mener at det er en fordel å involvere minst en dame på fagsiden i slike oppussingsprosjekter, ettersom de har andre tanker og perspektiver enn menn.
 
– Jeg får ofte gode tilbakemeldinger fra kunder, der de er fornøyde med at jeg har et tydelig fokus på de praktiske løsningene. For eksempel enkelt renhold, hvor såper og sjampo skal stå i dusjen, eller hva slags løsninger som kan være praktiske om man har barn i hus. Slike ting tror jeg det er mer latent for oss damer å være bevisste på. Så jeg håper flere damer velger denne bransjen, for det trenger vi.
 
For egen del synes hun det er helt uproblematisk å være kvinne i en bransje som fremdeles er mannsdominert, til tross for at det er en og annen kunde som synes det er litt uvant å skulle få hjelp av en dame.
 
– De mener det nok ikke vondt, men jeg tror det bare handler om at de er så vant med å tradisjonelt treffe på menn i denne bransjen. Men da er det desto morsommere når jeg kan vise dem at jeg som dame også kan dette, sier Lyng.
 
Følg drømmen
Lyng har en klar oppfordring til jenter som vurderer å teste ut VVS-bransjen.
 
– Følg drømmen! Jeg har aldri hatt det så bra som jeg har det nå. Dette er en sosial bransje, med hyggelige folk overalt. Du kan jobbe med alt fra ledelse og administrasjon, salg, design eller som håndverker ute på anlegg, sier hun.
 
– Vi er stolte av å ha Janne på laget, og synes det er inspirerende å se hvor dedikert hun er i jobben sin. Vi får stadig vekk tilbakemelding om at Janne er supergod på bad fra både kunder og andre ansatte, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Bademiljø og Comfort-Kjeden (VVS Norge RMB).  

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår