Marte klar for Rørlegger-NM

 
Marte klar for Rørlegger-NMBildet: Som vinner av mesterskapet har Marte Gjævenes Krohn kvalifisert seg til å konkurrere om norgesmestertittelen i rørleggerfaget senere i år. Foto: Bravida
UTDANNING: Under VVS-messen i Loen 8.mars konkurrerte tre rørleggerlærlinger om å installere det beste røranlegget. Etter en jevn konkurranse var det voksenlærling Marte Gjævenes Krohn (27) fra Bravidas rørserviceavdeling i Ålesund som stakk av med seieren.

– Det var gøy å få vise frem hva jeg har lært så langt som voksenlærling. Jeg hadde ikke noe særlig nerver og var egentlig ganske avslappet under konkurransen. Jeg kjente de to andre konkurrentene, så det føltes ut som en trygg arena, sier Marte.

Lærlingmesterskapet ble holdt i forbindelse med den årlige VVS-messen i Loen, som Nemitek, Rørentreprenørene Norge og Opplæringskontoret for rørleggerfaget står bak. Lærlingene fikk i oppgave å installere et røranlegg, som blant annet innebar å legge opp rør til varmtvannstank, sisterner, rørskap og et gjennomgående klosettsystem.

– Det mest utfordrende var å montere sisternen, siden det var noe jeg aldri hadde montert før. Heldigvis gikk det bra og jeg ble veldig fornøyd med sluttresultatet.

Jevn konkurranse

– Det var veldig jevnt mellom oss, men jeg hadde en god følelse da jeg var ferdig. Det var utrolig kjekt å vinne, og det var gøy at vi var så nære hverandre i poengsum. Det synes jeg gjorde det ekstra gøy, forteller Marte.

Øystein Helgesen er serviceleder for Bravidas rørserviceavdeling i Ålesund, og jobber tett på lærlingene i bedriften. Han var i tillegg med i juryen som vurderte deltakernes arbeid, og synes det var stas at det var lærlingen hans som leverte den beste prøven.

– Jeg er jo på en måte litt inhabil siden jeg kjenner Marte fra før av, men de to andre dommerne var enige i at Marthe leverte den desidert beste prøven. Men de var flinke alle tre, sier han.

Tre kvinnelige konkurrenter

Årets mesterskap var det første i VVS-messens historie hvor det kun var kvinner blant konkurrentene, noe Marte synes gjorde deltakelsen ekstra spesiell. I ettertid har de tre lærlingene beholdt kontakten.

– Siden det er få damer i rørleggeryrket er det fint at vi kan dele opplevelser med hverandre. Vi er tre damer som heier på hverandre og ønsker å bli så gode rørleggere som mulig!

Serviceleder Øystein håper representasjonen av både kvinner og voksenlærlinger under konkurransen inspirerer andre til å bli rørleggere.

– Jeg synes det er bra at Marte ville fremme yrket og forhåpentligvis få flere flinke folk til å vurdere denne veien. Alder og kjønn har ingenting å si. Alle som ønsker å lære kan bli gode rørleggere.

Som vinner av mesterskapet har Marte kvalifisert seg til å konkurrere om norgesmestertittelen i rørleggerfaget senere i år.

Les mer om rørlegger-NM her:
https://www.rornorge.no/utdanning/mesterskap/

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår